Борисов и Радев обсъдиха мерките срещу епидемията - 24novini.bg

Борисов и Радев обсъдиха мерките срещу епидемията

Борисов и Радев са обсъдили мерките против епидемията Борисов и Радев са обсъдили мерките против епидемията
15.03.2020 | 08:00
(0 гласа)

Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента Румен Радев във връзка със ситуацията с коронавируса в страната, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

 

 

Премиерът Борисов заедно с председателя на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски и главния секретар на МВР Ивайло Иванов, които също присъстваха на разговора,

информираха държавния глава за мерките, които Щабът и правителството са предприели до момента.

Премиерът изтъкна необходимостта всички институции да бъдат единни в борбата срещу пандемията.

Борисов акцентира и върху забележителния консенсус, с който Народното събрание гласува обявяването на извънредно положение в страната.

Министър-председателят отбеляза, че броят на установените случаи на коронавирус в България само за един ден се е увеличил с 30 %

и случаите на инфектирани са вече общо 41 за страната.

Премиерът Борисов заяви, че напълно подкрепя позицията на Националния оперативен щаб за необходимостта от въвеждането на най-твърдите мерки. Борисов беше категоричен, че човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби, които на този етап не могат да бъдат изчислени.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство.

По тази причина министър-председателят заяви намерението си да разговаря с представители на всички парламентарни групи.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...