Борисов: 50-100 хил. болни да не отидат на работа и НОИ ще се изпразни - 24novini.bg

Борисов: 50-100 хил. болни да не отидат на работа и НОИ ще се изпразни

Борисов каза в парламента на Нинова, че 100 години БСП не е направила никакви реформи Борисов каза в парламента на Нинова, че 100 години БСП не е направила никакви реформи
27.02.2020 | 13:00
(0 гласа)

При една разрастваща се епидемия от коронавирус и хиляди под карантина вкъщи, Националният осигурителен институт (НОИ) ще се изпразни. Това заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна днес.

 

 

Пред депутатите министър-председателят изрази притеснение относно системите на НОИ и дали те биха издържали при епидемия от новия коронавирус COVID-19.

„Г-жа Нинова каза държавата да поеме грижата за хората, които са в карантинен период.

Сега действащият закон е първите три дни се поемат от работодателя, останалите 11 от НОИ”, каза Борисов и продължи: „Ако нарастват на 50, 100, 200 хиляди хората, които си стоят вкъщи и държавата им поема болничните листове, НОИ ще се изпразни”, заяви той.

Премиерът изтъкна също, че справянето с епидемията струва много пари. „2.5 млрд. долара на президента Тръмп са му малко. Все пак като взимаме решения, имайте предвид, че и управляващите след нас ще имат нужда от средства“, предупреди опозицията от ляво премиерът.

Между него и председателят на БСП Корнелия Нинова се завърза и обичайната словесна престрелка.

В нея Борисов каза на Манолова, че 100 години БСП не са направили една реформа, а тя му обясни, че се е провалил в най-важната реформа - въвеждането на тол системата, от която губят хората, общините, бизнесът и държавата, но няколко фирми ще спечелят 32 млн. лева.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...