Освиркаха Фандъкова пред паметника на Левски - 24novini.bg

Освиркаха Фандъкова пред паметника на Левски

Хората освиркаха Йорднака Фандъкова и Цвета Караянчева на паметника на Левски Хората освиркаха Йорднака Фандъкова и Цвета Караянчева на паметника на Левски
19.02.2020 | 19:25
(2 гласа)

Йорданка Фандъкова бе освиркана от множеството по време на словото й пред паметника на Васил Левски тази вечер.

Скандиранията „Оставка“ заглушиха думите на столичния кмет по време на церемонията на 147 години от гибелта на Васил Левски.

Появата на Йорданка Фандъкова даде повод на възмутени граждани да викат „Оставка“, но Фандъкова успешно завърши речта си, въпреки че бе видимо притеснена.

Веднага след нея слово произнесе президентът, който призова „в този свят ден да се въздържаме от викове и скандирания“. Гражданите обаче продължиха, но този път със скандирания „Радев“.

В речта си пред паметника на Левски Румен Радев засегна болезнени теми за обществото, като започна, с това, че на 19-и февруари почитаме Апостола и казваме, че свеждаме глава пред него, но Левски не обича склонените глави, а изправените.

Време е да спрем да търсим утеха в историята.

Свободата и достойнството не се вземат на заем, а се води битка за тях. Свободата и словото, и честните избори са похитени и опорочени, каза президентът.

На такива ли хора оставихме народната работа – като подменят демокрацията с деспотско-тиранска система, реторично попита президентът. Той определели депутатите и министрите на „търговци в храма на демокрацията“.

Нека да изправим глави! Наша мисия е да сбъднем мечите на героите ни! Да живее България!, завърши Радев.

Слово произнесе и авторът Здравка Евтимова, която намекна за случая „Божков“, казвайки, че България не е по-слаба от предателите, сред които хора, които пушат пури за 2000 евро.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов не произнесе слово.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...