Манолова нарече вдигането на партийната субсидия "уйдурма на ГЕРБ и БСП" - 24novini.bg

Манолова нарече вдигането на партийната субсидия "уйдурма на ГЕРБ и БСП"

Манолова заяви, че вдигането на партийната субсидия е уйдирма на ГЕРБ и БСП зад гърба на гражданите. Манолова заяви, че вдигането на партийната субсидия е уйдирма на ГЕРБ и БСП зад гърба на гражданите. Нова ТВ
10.12.2019 | 11:54
(0 гласа)

Мая Манолова: Вдигането на партийната субсидия е уйдурма на ГЕРБ и БСП, и лично на Борисов, който се кълнеше, че тя ще остане един лев. А стана 8 лева...

Това каза пред NOVA председателят на „Изправи се.БГ” Мая Манолова

и обобщи решението на партиите за повишаване на партийната субсидия, предложено от БСП, с думите, че по същия начин БСП са можели да поискат от ГЕРБ не 8 лева, а 18 или 28 лева субсидия на глас.

Г-н Борисов трябваше да се събере конституционно мнозинство. Това, което събра за партийната субсидия, е достатъчно и за реформа и в съдебната власт, но той не я прави, защото няма политическа воля, каза още Манолова.

Решението му за партийната субсидия е уйдурма, в която той ме обвиняваше – договориха се всички партии в парламента и след като публично уж Борисов се закле субсидията да е един лев, сега стана 8 лева – осемкратно увеличение.

Манолова подчерта, че

"от пет години втората година от майчинството е 380 лева и не е мръднала, същото е с детските градини – за тях няма 66 млн. лева, за да станат безплатни."

"Тоест, за помощите на хората с увреждания няма, за майките и детските градини няма, но за партийните субсидии има", обобщи тя.

"Вчера стартирахме кампанията с национален обхват „Малките пред големите” – изправяме се до всеки обикновен човек: гражданите срещу произвола на чиновниците, малкият бизнес срещу административния рекет,  пациентите срещу лошото здравеопазване, работниците срещу некоректните работодатели, потребителите срещу монополите", каза още Манолова.

На въпрос как ще участва в избори, тя заяви:

"Не ми е известно Борисов да е построил „Хемус” или да е подал оставка."

"Сега избори няма", подчерта Манолова и посочи, че цел на гражданския й проект на този етап е защита на обикновените хора с техните проблеми.

„Изправи се. БГ” няма да е партиен проект и няма да става партия, но имаме политически искания – мръсният въздух, завземането и строежа на Витоша, липсата на места в детските градини, доходите, липсата на работа, бедността и корупцията, натиска над малкия бизнес, корупцията в обществените поръчки са политически въпроси и изискват политически решения, заяви тя и посочи, че „Изправи се.БГ” ще посочва такива решения.

Манолова посочи, че ще прави открити безплатни приемни и в страната, а проектът й се финансира от малки дарения и средства на учредителите.

 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...