ГЕРБ отне пропуска на ТВ "Алфа" на Волен Сидеров за парламента - 24novini.bg

ГЕРБ отне пропуска на ТВ "Алфа" на Волен Сидеров за парламента

Павел Шопов обяви, че е спряна акредитацията за парламента на телевизията на партия "Атака" - ТВ "Алфа" Павел Шопов обяви, че е спряна акредитацията за парламента на телевизията на партия "Атака" - ТВ "Алфа"
07.12.2019 | 23:02
(0 гласа)

"Уважаеми колеги, една телевизия я няма сред вас. Една телевизия не снима. Това е телевизия "Алфа", на която е отнета акредитацията. Нашата пиарка снима с телефон. Нашите репортери не могат да зададат въпроси и ние не можем да им отговорим. Ако това е нормално, кажете!".

Това каза депутатът от "Атака" Павел Шопов, първо от парламентарната трибуна, а впоследствие и на брифинг през журналисти. 

Поводът е отнемането на акредитацията на ТВ "Алфа" на Волен Сидеров и "Атака" да отразява работата на парламента.

"Най-парадоксалното е, че идваме след един дебат за свободата на словото по повод на питане. Много разгорещени дебати се състояха преди малко. Зададоха се въпроси къде сме ние българите в това отношение. Илюстрацията е налице. Страната се тресе от този скандал. Хората в социалните мрежи си обменят информация, колегите в пленарна зала виждаме ги, гледат кадрите и ако това се беше случило с някой от уважаемите репортерки присъстващи тук, съответно мисля съвсем основателно всички телевизии щяха да се застъпят за нея. Не знам за какво става дума. Парадоксалното е и друго, че ръководството на Народното събрание вместо да вкара незабавно въпроса и темата в етична комисия, както това е ставало, да бъде разгледан случая на председателски съвет, какъвто трябваше да бъде свикан и подобни случаи в миналото това се е случвало, налага тази мярка. Отнема акредитацията на самата репортерка, която стои в момента на студа отвън цяла сутрин", каза още Шопов.

Той посочи, че е много години в българското Народно събрание и такъв случай до момента не е виждал.

Припомняме, че депутатът от НФСБ Петър Петров пита репортерка с какво бельо е дошла на работа в парламента.

Петров, видимо изнервен от питането на тв екипа на ТВ "Алфа" на Волен Сидеров за обещаната и непостигната към момента пенсия от 300 лв., атакува репортерката Радослава Маринова от телевизия "Алфа".

Десислав Чуколов пък посочи, че в петък е било входирано искане към Цвета Караянчева от Николай Караколев да му бъде разрешен достъпът до Народното събрание за журналистическо разследване за сексуален тормоз.

"Аз очаквах отговорът да бъде адекватен. В крайна сметка този отговор, който получихме от нея е, че днес журналистите на телевизия "Алфа" не могат да влизат в Народното събрание", допълни още Чуколов.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...