Борисов и Фандъкова подкараха "Пежо" с 3D табло - 24novini.bg

Борисов и Фандъкова подкараха "Пежо" с 3D табло

След като премиерът Бойко Борисов тества колите с триизмерното табло и столичният кмет Йорданка Фандъкова се качи на Пежо 208 с най-нова технология. След като премиерът Бойко Борисов тества колите с триизмерното табло и столичният кмет Йорданка Фандъкова се качи на Пежо 208 с най-нова технология.
03.12.2019 | 19:39
(0 гласа)

Премиерът Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова подкараха пробно най-новите коли Пежо 208, в които е монтирано първото 3D табло в сериен модел. Таблото е разработено в България и чрез него информацията се проектира под формата на холограма. 

 

 

"Темповете, с които се развива автомобилния сектор у нас, са много добри.

В началото започнахме да шием седалки, табла, в последствие минахте на най-умното нещо, което може да се направи в един автомобил – електрониката, софтуера и хардуера",

пише във Фейсбук Бойко Борисов към публикация със снимки, на които се вижда как пробва новите автомобили. 

"Иновационният софтуер е създаден от българин.

Съжалявам, че на фона на всичките негативни новини, които се изливат, българите не могат да се зарадват на това, че тези красиви дизайни се пишат от наши инженери", допълва премиерът. 

Разработката е на компанията "Вистеон", в софийския център, на която работят 1000 български инженери. Те са участвали в измислянето на приборното табло и мултимедията на всички нови модели на "Мерцедес", редица европейски и японски производители.

 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...