Борисов притеснен, че в Македония са разделени за ЕС - 24novini.bg

Борисов притеснен, че в Македония са разделени за ЕС

Бойко Борисов заяви, че е притеснен от разделението на обществото в Македония относно влизането в Европейскоия съюз и се похвали с добри отношения между България и Гърция. Бойко Борисов заяви, че е притеснен от разделението на обществото в Македония относно влизането в Европейскоия съюз и се похвали с добри отношения между България и Гърция. Пресцентър на Министерския съвет
15.11.2019 | 18:40
(0 гласа)

Разтревожен съм от разделението на обществото в Република Македония по темата Европейски съюз. 

 

 

Това заяви премиерът Бойко Борисов в изказването си пред участниците в Четвъртата среща на високо равнище в Солун. 

"Една държава трябва да има много ясна заявка от всички партии, от цялата политическа класа, че това е дългосрочен път", допълни Борисов. 

Според него усилията на Македония и Албания в посока приобщаване към Европейския съюз трябва да са огромни и ясни, 

"Ще продължа да помагам на македонския колега Зоран Заев в тази позока", допълни Борисов. 

"В началото на годината стокооборота между България и Гърция е почти 15%. Гръцкият бизнес работи добре у нас", подчерта премиерът.

"Няма гръцка компания, която да работи в България и да се е оплакала. Много внимавам с данъците. Вече 10 години не пипаме данъци. Инвеститорите знаят това", заяви още той.

Според него пример за отлично партньорство между двете държави е изграждането на газовата връзка Бургас - Александруполис.

"Това дава десетилетни перспективи напред. Не само България може да направи реална диверсификация, но и други страни. Това ще даде огромен тласък на бизнеса", категоричен беше Борисов.

 "Перспективата на Балканите е напред - бизнес, туризъм, енергетика - и това го правим. Връщането назад е пагубно", заяви още той.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...