Борисов: Докато другите говореха, ние строяхме (видео) - 24novini.bg

Борисов: Докато другите говореха, ние строяхме (видео)

Днес премиерът Бойко Борисов откри разширението на газопреносната мрежа по трасето на „Балкански поток“ , който реално е продължението на „Турски поток". Източник: Фейсбук на Бойко Борисов
21.10.2019 | 20:20
(0 гласа)

"Докато другите говореха, ние строяхме", заяви премиерът Бойко Борисов днес по време на откриването на разширението на газопреносната мрежа по трасето на „Балкански поток“ , който реално е продължението на „Турски поток". Планът е газопроводът, който ще свързва турско-българската и българо-сръбската грница, да е готов за по-малко от две години.

Заедно с Борисов бяха изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов и вицепремиерът Томислав Дончев.

Той отчете, че "такова полагане на тръби е, че не ни стигат заварчици". 

„Балкански поток" ще струва 1 милиард и 102 милиона евро, а средствата са осигурени от саудитски държавен консорциум.

Според Борисов "най-важното е, че върху тези площи вече се засява пшеница, царевица и тръбите не се виждат".

"На практика за една година няма разлика в хумуса на почвата. Селскостопанските производители може да използват почвата както намерят за добре", коментира премиерът.

Министър-председателят се похвали, че "сега можем да се състезаваме по лотове - гръцкото и сръбското направление".

"Имаме две газови магистрали. Това много политици са го говорили, но ние го изпълняваме, за да може в следващите години новото поколение да получава такси от транзит", допълни той.

По време на откриването на трасето руският посланик

Анатолий Макаров заяви, че новият газопровод ще допринесе за просперитета на България и ще стимулира привличането на инвеститори. 

"Откриваме един изключително важен проект", каза Макаров и пожела новият газопровод да укрепи руско-българското сътрудничество

Енергийният министър Теменужка Петкова пък заяви, че "Балкански поток" ще даде възможност за диверсификация на маршрутите на газ. „За България този проект ще направи възможно това да запазим стратегическото си място на газовата карта на Европа“, каза Петкова. 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...