Борисов: Догодина Путин ще посети България - 24novini.bg

Борисов: Догодина Путин ще посети България

Днес премиерът се включи в парламентарния контрол. Днес премиерът се включи в парламентарния контрол. Архив
20.09.2019 | 17:28
(0 гласа)

"България е в добри отношения с Русия, прагматични. Подготвя се и посещение на руския президент Владимир Путин в София следващата година", заяви премиерът Бойко Борисов по време на изслушването му днес в парламентарния контрол във връзка с шпионския скандал с Русия. 

Той допълни, при посещението на Путин ще се обсъдят въпросите по различни теми.

"Не можем да решим въпроса със санкциите, които Европейският съюз наложи на Москва преди пет години заради ролята й в конфликта с Украйна", заяви Борисов

По думите му въпросът не е по силите на България. 

"Много от държавите от Европейския съвет се обявяват против санкциите срещу Русия, но след това абсолютно всички гласуват за тях. Малко лицемерно се получава", допълни Борисов. 

Премиерът заяви още, че в момента се

търси начин да се построи ферибот от Русия до Бургас за улеснение на руските туристи и за тези, които са си купили жилища по нашето Черноморие.

Относно проблема с миграцията, Борисов заяви че в момента натискът е изцяло върху Гърция.

"Турците си спазват ангажимента към нас - имаме нула миграция. Сега гърците искат и ние да се включим в решаването на този проблем. Вниманието на европейците е насочено към средното Средиземноморие – Италия, и много малко внимание се отделя на това, което се случва, на границата Гърция – Турция“, обясни премиерът.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...