Борисов: България и Русия са в добри отношения - 24novini.bg

Борисов: България и Русия са в добри отношения

Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че отношенията ни с Русия не са влошени. Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че отношенията ни с Русия не са влошени. Архив
18.09.2019 | 16:59
(0 гласа)

"Отношенията между България и Русия не са влошени", заяви министър-председателят Бойко Борисов на пресконференция след срещата с министъра на промишлеността и търговията на Русия Денис Мантуров, съобщава агенция "Фокус". 

 

 

Премиерът заяви, че "в момента между България и Русия има прагматични, точни и коректни отношения във взаимна изгода за всяка една от страните".

"На вниманието ни никога не е било да разваляме отношенията си с Русия, нито те с България", категоричен е Борисов. 

 Според министър-председателя стартиращият утре строеж на "Балкански поток" е много положителен и по тази тема България и Русия действат заедно. 

"България е заплатила реакторите за АЕЦ "Белене" и за страната ни е важно процедурите около проета да са прозрачни, ясни и точни", подчерта Борисов. 

Премиерът обясни, че "съревнованието е много гоялмо между Държавната компания на Китай, на Южна Корея" и затова ще се положат усилия максимално бързо да се прекратят всички преговори.

 

"Виждам и огромен шанс, ако параметрите и изпълнението са в рамките на договорените правила, да стане един много добър проект“, допълни Борисов.

Министър-председателят заяви още, че след срещата с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, той си носи микрофон в джоба.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...