Борисов: Имаме мозъци, в които трябва да се инвестира (видео) - 24novini.bg

Борисов: Имаме мозъци, в които трябва да се инвестира (видео)

Преди работната си среща с новия председател на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, премиерът Борисов заяви, че Запада трябва да инвестира в мозъците на Източна и Централна Европа. Фейсбук на Бойко Борисов
29.08.2019 | 16:00
(0 гласа)

"В Централна и Източна Европа има голям потенциал. Има много мозъци в бившите социалистически страни. Сега Запада е длъжен да инвестира много пари, за да се повиши квалификацията на хората".

 

 

Това заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на срещата с новия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Според министър-председателя

"Европа, не само България, е на дъното по дигитализация, в сравнение с Китай и САЩ, затова трябва да се инвестира в мозъците".

"Много хубаво си схванала какво е приоритет на нашето правителство и върху какво работим. Не ни е важна само дигитализацията, важни са ни и хората",

допълни Борисов изказването си и заяви, че

"в България хората забравиха какво е да имат мигранти по улиците".

Премиерът коментира и спирането работата на парламента във Великобритания до 14 октомври. 

"Ако в България спра работата на парламента всички медии ще пишат каква диктатура е настанала, а всички НПО-та ще дойдат да ме питат защо парламентът не работи", обясни Борисов. 

Според него в Европейския съюз по различен начин се приема свободата на изразяване. 

Премиерът поздрави и криминалистите и полицаите за заловените убийци от случая с разчленените тела край Негован. 

"Изключително добро и търпеливо представяне. За първи път имаме случай, в който не знаем кои са жертвите, но хващаме убийците", допълни той. 

Бойко Борисов благодари на Урсула фон дер Лайен, че е дошла в България и заяви, че сега няма да се отговаря на въпроси от медиите.

"Обещавам ви, че тя пак ще дойде, когато вече е сформирана новата Еврокомисия", обърна се премиерът към медиите. 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...