Борисов: Някой иска да сваля правителството - 24novini.bg

Борисов: Някой иска да сваля правителството

Премиерът Борисов се оплака, че някои иска да свали правителството Премиерът Борисов се оплака, че някои иска да свали правителството
03.08.2019 | 08:50
(3 гласа)

Някой умишлено иска да сваля правителството. 

 

Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на журналисти в Пазарджик за публикуваните доказателства от прокуратурата по разследването на кибератаката срещу НАП.

 

Той беше в града за среща с кметовете на населените места по повод протестите на хората срещу умъртвяването на домашните им прасета.

Понеже във всички сфери се развиваме добре, вие питате как действа прокуратурата. Тя е независима власт и аз нямам общо с нея,

заяви Борисов, цитиран от радио „Фокус“.

Г-жа Нинова каза, че аз съм виновен, че не съм издигнал втори кандидат за прокурор. Що за глупост? Представете си, че чрез министъра на правосъдието бях издигнал втори такъв кандидат. Какво хипотетично би станало, ако бях посочил Емил Радев. Ако го изберат, изведнъж на другия ден се оказва, че депутат от ГЕРБ е главен прокурор, ядоса се премиерът.

 

Той коментира, че опцията за предложения от министъра на правосъдието трябва да отпадне, защото партиите и правителството не бива да се месят в независимата съдебна власт.

Преди седмица, обаче, депутатът на Борисов Александър Ненков коментира, че начинът на партиите да изразят волята си при кадруването в съдебната власт са членовете от парламентарната квота във ВСС, които били партийни номинации.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...