След срещата с Борисов отложиха тол системата - 24novini.bg

След срещата с Борисов отложиха тол системата

Премиерът Бойко Борисов се срещна с превозвачи и представители от региналното министерство, за да обсъдят тол таксите и тол системата. Премиерът Бойко Борисов се срещна с превозвачи и представители от региналното министерство, за да обсъдят тол таксите и тол системата. Фейсбук на Бойко Борисов
Мария Йорданова 16.05.2019 | 12:30
(0 гласа)

След днешната среща на премиера Борисов с превозвачите, на която обсъдиха тол таксите, е взето решение да се отложи въвеждането им с три месеца, съобщи БНР.

 

 

Тестовете в реално време на тол системата започват от 16 август тази година. Така с три месеца се отлага и въвеждането й.

От 16 август трябваше да започне събирането на тол такси, но превозвачите поискаха оттогава да започне тестването на системата.

Според изпълнителния директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев

за бранша е важно да се направят реални тестове, които да покажат реалното състояние на трафика.

МРРБ и превозвачите се разбраха за тестването на системата да инсталират бордови устройства на всички свои автомобили, с които ще се види картината на трафика на тежкотоварните превозни средства, както и ще може да се проследи реално изминатото разстояние.

Министърът на регионалното развитие и благоустройство

Петя Аврамова заяви, че „ако трябва, ще направим промяна, за да се регулира тримесечният срок и законово“.

След като преминат реалните тестове ще стане ясна окончатената цена за изминато разстояние.От утре започват разговори с превозвача за обхвата на пътищата, за които ще се заплаща таксата,

След разговора при Борисов регионалният министър заяви, че

има изготвени нови предложения за тарифите, които ще бъдат предложени на превозвача.

На срещата всички са се съгласили, че пътищата имат нужда от повече средства за ремонт, освен събираните от винетки 370 млн. лв., както и че тол системата трябва да се въведе.

 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...