Румен Радев: Нека българското знаме продължи да ни обединява

Препоръчваме

Тошко Йорданов: ПП и техните лидери правят точно това, което поискат ДПС

ПП и техните лидери правят точно това, което поискат ДПС. Вътре в зала Делян Пеевски и Йордан...

Филип Гунев: Обект на реформа трябва да е контролът върху службите, който липсва

Обект на реформа трябва да е контролът върху службите, който липсва. Това мнение изказа пред БНР Филип Гунев, експерт...

Адм. Ефтимов: Възможно е в обозримо бъдеще Варна да стане координационен център на НАТО за Черно море

На конференцията на Военния комитет на НАТО в Осло началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов е поставил...

Днес, водени от завета на нашите деди и дълга ни пред идните поколения, ние заставаме заедно, за да издигнем високо българския флаг. Толкова високо, колкото не сме дръзвали дори да го видим в мечтите си.

И, най-вече, да го издигнем високо вътре в сърцата си. Днес ние казваме „не“ на нихилизма и безродието, които катастрофираха в своето безчестие с опитите си да охулят и сломят тази инициатива. Това каза президентът Румен Радев на церемонията за откриването на пилон „Рожен“.

„Тази година ще отбележим 111 години от освобождението на Родопите и 120 години от Илинденско-Преображенското въстание. Ще отдадем почит към предците, които днес ни дадоха вяра, сили и възможност да издигнем този пилон.

Защото трябва да помним, че любовта към България е непредходна, а нейната градивна сила е несломима“, допълни държавният глава.

Президентът подчерта: „Пилонът на Рожен ще ни напомня, че пътеките на нашите лични съдби, ако успеем и решим да ги слеем, ние ще надмогнем всяко разделение и ще градим заедно нашия общ успех.

И няма значение какви са нашите каузи, те ще бъдат силни, ако ни водят към обединение пред отечеството, пред нашата вяра, пред нашата родова памет и национални символи“, добави той.

Радев припомни, че от нашата история знаем, че само буден, обединен и повярвал в своите собствени сили народ, може да устоява на историческите ветрове и да гради с достойнство собствените си съдбини.

Държавният глава смята, че заедно със знамето, днес ние ще издигнем високо нашия завет към бъдните поколения. „Да бъдат свободни, достойни и обединени около нашите свещени ценности, идеали и символи.

И така, както тук на Рожен преди век нашите предци намериха сили да заличат граничната бразда, нека днес положим усилия да преборим и надмогнем границите вътре в себе си, които ни разделят“, апелира Радев.

Според президента днес показваме, че няма сила, пред която да отстъпим от своята принадлежност към род и отечество.

„Днес съживяваме паметта на хилядите храбри българи, които загиваха под българското знаме, но никога не допуснаха то да попадне в плен. Отдаваме почит към паметта на предците, които извоюваха правото българският флаг да се вее свободно.

Отдаваме признателност към поколенията, строили България, към всички невероятни сънародници, които забиха българския флаг на най-високите световни върхове в спорта, науката и изкуствата“, добави той.

Президентът изказа „своята дълбока благодарност“ към инициатори, организатори, дарители, строители и всички, присъстващи на откриването на пилона. „Нека българското знаме продължи да ни обединява и да ни води по пътя към благоденствието на нашия народ. Да живее България!“, завърши Радев изказването си на Рожен.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Тошко Йорданов: ПП и техните лидери правят точно това, което поискат ДПС

ПП и техните лидери правят точно това, което поискат ДПС. Вътре в зала Делян Пеевски и Йордан...

Филип Гунев: Обект на реформа трябва да е контролът върху службите, който липсва

Обект на реформа трябва да е контролът върху службите, който липсва. Това мнение изказа пред БНР Филип Гунев, експерт по сигурността и борбата с...

Адм. Ефтимов: Възможно е в обозримо бъдеще Варна да стане координационен център на НАТО за Черно море

На конференцията на Военния комитет на НАТО в Осло началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов е поставил въпроса за необходимостта от създаване...

Парламентът създаде нова Комисия за противодействие на корупцията

Парламентът създаде нова Комисия за противодействие на корупцията, приемайки окончателно промените в проекта, внесен от Десислава Атанасова и група народни представители. Те...

Илхан Андай: Пеевски се оказва нещо като механик на тази сглобка

"Изглежда като втория след Доган, нали? Реализира успешните си инициативи. Излиза с анонси сутрин, съставя дневния ред на правителството. Явно вече не е лошият...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -