Цветан Цветанов: Борисов търси индулгенция и е готов да жертва всичко

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

Борисов търси индулгенция и е готов да жертва всичко. Това е неговото поведение, което наблюдаваме през последните няколко години. Той беше в изолация, но ПП-ДБ го легитимира. Това заяви във видео интервю за СТУДИО БАНКЕРЪ председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.
„Преди лидерската среща работни групи трябваше да договорят съдържанието на законодателните промени, върху които да се оформи политическото съгласие. Как ще се проведе надпреварата за местната власт между управляващите партньори?”, попита Цветанов.
„ПП-ДБ трябваше да запазят своята идентичност“, категоричен е председателят на Републиканци за България и добави, че познавайки Борисов, не е сигурен, че уговорката с ПП-ДБ е окончателна.
Цветанов каза още, че бюджетът все още не е на дневен ред, а трябваше да е първа точка в програмата. 
„Смятам, че Борисов трябва да даде отговор на стойностните и качествени членове и симпатизант, които останаха в ГЕРБ, защо участва в едно договаряне, в което спасява себе си, но не и всички останали, които са те подкрепили“, заяви Цветан Цветанов.
Лидерът на Републиканци за България подчерта, че управлението не е привилегия, удоволствие и забавление, то е отговорност и отчет пред народните представители, и пред обществото, когато дойдат избори. „Точно затова тук си задаваме въпроса – кой носи политическата отговорност за това което трябва да има като управление и трябва да се търси отговорност за всички тези протести, които имаше през последните няколко години. ПП-ДБ са една алтернатива на това, което ГЕРБ беше през последните години, защото преди това ГЕРБ беше желан партньор“, припомни Цветан Цветанов.
Цветанов каза, че не знае как ще бъде обяснено на избирателите, това което наблюдаваха по време на предизборната кампания, защото най-големите престрелки и негативни оценки бяха между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
„В един момент те сядат на една маса и договарят и споделят едно управление и то на ротационен принцип. За мен то няма политическа логика, защото в момента или ГЕРБ, или ПП-ДБ можеха да са една силна опозиция. Ако двете партии формират парламентарното мнозинство, кой ще бъде реално опозиция?“.
По думите му много е важно как ще протекат разговорите в оставащите дни преди реализирането на втория мандат. „Отсреща има БСП, ДПС, Възраждане и ИТН, защото могат да се случат много резки движения от страна на Борисов ако нещата не изглеждат така и тази индулгенция, която иска да получи“.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -