Повече от 100 арестувани при мащабна операция срещу мафията в цяла Европа

Препоръчваме

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване...

Полицията в няколко европейски страни арестува повече от 100 души като част от операция за пресичане на италианската мафия Ндрангета.

„Смятаме, че сред арестуваните има няколко лица с висока стойност, които са изиграли огромна роля в организацията, не само в Белгия, но и в други европейски страни“, каза белгийският федерален прокурор Антун Шоцаерт.

Атаката е част от разследване, обхващащо Италия, Германия, Белгия, Португалия, Испания, Словения, Румъния, както и Бразилия и Панама, според правоприлагащата агенция на ЕС Европол.

Мрежата е била посветена предимно на международен трафик на наркотици от Южна Америка към Европа и Австралия, се казва в изявление на правоприлагащата агенция на ЕС Европол.

В Германия повече от 1000 служители претърсиха десетки домове, офиси и магазини в провинциите Бавария, Северен Рейн-Вестфалия, Рейнланд-Пфалц и Тюрингия,обяви от немската прокуратура.

В Италия карабинерската полиция, подкрепена от хеликоптери, издаде заповеди за арест на 108 души, които бяха обвинени, наред с други неща, в участие в мафията; притежание, производство и трафик на наркотици и оръжия; и пране на пари.

През последните години европейските власти водят кампания срещу базираната в Калабрия „Ндрангета“, може би най-богатата организирана престъпна група в света. Организацията има своите корени в южната област Калабрия, върха на ботуша на Италия, надмина Коза Ностра като най-мощната мафиотска група в страната и една от най-големите престъпни мрежи в света.

Групата е използвала десетки милиарди долари приходи от кокаин в продължение на десетилетия, за да разшири престъпния си обхват в цяла Европа и на няколко континента, след като сицилианската мафия загуби влияние.

Държавната полиция в Бавария каза, че арестите са резултат от повече от три години разследване, наречено „Операция Еврика“.

Те казаха, че италианските и белгийските следователи смятат, че престъпната група е контрабандирала близо 25 тона кокаин между октомври 2019 г. и януари 2022 г. и е прехвърлила над 22 милиона евроот Калабрия към Белгия, Холандия и Южна Америка.
източник: Евроком

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските войски да се изтеглят с...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване на връзката на гражданите от...

ВСС прекрати процедурата за освобождаване на Иван Гешев по едното от двете предложения

ВСС реши да прекрати процедурата за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев по първото предложение на членове на Прокурорската колегия за отстраняването...

Зеленски: Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение

Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение, коментира украинският президент Володимир Зеленски след разрушаването на изкуствено създадения водоем.
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -