Деница Сачева: Решенията по бюджета ще са най-тежките

Препоръчваме

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване...

Деница Сачева заяви по Бтв, че България има нужда от правителство и нямаме повече време за губене. „Продължаваме промяната (ПП) и Демократична България (ДБ) трябва да излязат и да кажат от кой очакват подкрепа. Искаме да знаем какви са намеренията им. ГЕРБ много ясно изрази позицията и приоритетите си. Имаме една мантра, че ще има правителство, но как ще се случи – не е ясно.

„Ако ПП-ДБ разчитат на подкрепата на ДПС, БСП, ИТН, „Възраждане“ е редно да го кажат“, подчерта тя.

„Ясно сме казали, че по отношение на бюджета страната се намира в доста тежка ситуация. За да се постигне 3% дефицит явно трябва да се вземат тежки решения и да се поеме ясна политическа отговорност. ПП-ДБ трябва да обяснят какво се е случило, за да се стигне до тегленето на нов дълг и до този дефицит“, смята бившият социален министър.

„ГЕРБ има много варианти за кабинет и това се вижда. Ние се обръщаме към ПП-ДБ, за да разберем към кой вариант да се ориентираме. Решенията ще ги вземем, когато ПП-ДБ свалят картите и обяснят какво планират. Опитваме се да разберем какви са техните намерения“, разясни тя.

„Ние няма как да се отречем от съдебната реформа, Шенген, Еврозоната, Планът за възстановяване и устойчивост. Това са принципни решения и ясен ангажимент, поет пред нашите избиратели. Ние сме политическия субект, който най-малко го е грижа как ще изглежда, други са тези, за които фетишите са важни. Бихме работили с политически сили, които са готови да вземат трудни решения“, подчерта Деница Сачева.

Тя припомни, че лидерът на ГЕРБ се е срещнал с лидерите на всички партии, за да обсъдят приоритетите си. „С БСП би било трудно да работим, защото нямаме общи виждания по някои теми. Нека да дадем ясен отговор – кой ще понесе отговорността за дупката от 12 млрд. лева в бюджета, кое е парламентарното мнозинство, което се нагърбва да вземе предстоящите трудни решения“, призова тя.

„Разговорите ни с ПП-ДБ бяха конструктивни, всеки изразява своите виждания и от това, което чух нямаме особено големи различия. Най-доброто решение за България е редовно правителство от мнозинство, което залага 3% бюджетен дефицит. Решенията по бюджета ще са най-тежките. Няма смисъл да плашим хората, че ще се режат вече дадени социални придобивки. Не трябва да се спестява и от разходи за развитие“, каза още тя.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските войски да се изтеглят с...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване на връзката на гражданите от...

ВСС прекрати процедурата за освобождаване на Иван Гешев по едното от двете предложения

ВСС реши да прекрати процедурата за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев по първото предложение на членове на Прокурорската колегия за отстраняването...

Зеленски: Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение

Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение, коментира украинският президент Володимир Зеленски след разрушаването на изкуствено създадения водоем.
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -