Видеонаблюдението не може да отстрани порока на хартията, нито да реши ребуса на смесеното гласуване, каза Крум Зарков

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

Изборите бяха трудни заради последните промени – връщането на хартията в процеса върна и надрасканите протоколи и невалидните бюлетини, посочи в предаването „Защо, господин министър?“ по Би Ти Ви служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

Той отбеляза, че служебното правителство се е справило с организацията на изборите, но каза, че Министерството на електронното управление е било изправено пред една практически невъзможна задача – за 40 дни да осигурят огромен брой устройства и да обезпечат цялата технология, която стои зад това.

„Видеонаблюдението не може само по себе си да отстрани порока на хартията, нито може да реши ребуса на смесеното гласуване“, коментира Крум Зарков. Според него смесеното гласуване в една секция – с машина и хартия, е възможно най-лошият вариант.

Крум Зарков, който е част от ръководството на БСП, коментира и резултатите на партията след вота. Не съм запознат с план за убийство на БСП, но виждам резултатите на БСП и за мен те са доста слаби, отбеляза той.

„По принцип политиката е конкурентна среда, тя не търпи вакуум и когато някой се представя слабо, идват други, които се опитват да заемат неговото място. Това важи както за БСП и Корнелия Нинова, така и за всяка друга партия“, каза Крум Зарков.

БСП е пета, предпоследна политическа сила. Изборният резултат не дава големи основания за каквито и да е претенции за управление, смята още той.

Служебният министър на правосъдието отново каза, че не би приел същия пост в редовно правителство. „Аз съм служебен министър и ще бъда редовен министър, когато моята партия БСП спечели избори“, заяви Крум Зарков.

Според него хората, които са избрани, нямат никакви оправдания, за де не съставят правителство, мнозинство и действащ парламент.

Без компромиси не може да има правителство, не може да има парламент, каза още той. „Без да има парламент не може да се приеме Законът за държавния бюджет, не могат да се приемат законите, които в този кабинет изработихме и които ще отворят пътя ни към Шенген“, отбеляза служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

Източник: Таня Тодорова, БТА

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -