Видеонаблюдението не може да отстрани порока на хартията, нито да реши ребуса на смесеното гласуване, каза Крум Зарков

Препоръчваме

Зеленски: Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение

Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение, коментира украинският президент Володимир Зеленски след разрушаването...

Явор Божанков: “Възраждане” искат да наложат със сила дневен ред

“Възраждане обявиха, че ако има редовно правителство те ще призоват хората да влязат тук, тоест заплашват с...

Тодор Тагарев обяви намерения за нова военна помощ за Украйна

Намерения България да предостави нова военна помощ на Украйна, за да продължи отбраната си срещу руската агресия,...

Изборите бяха трудни заради последните промени – връщането на хартията в процеса върна и надрасканите протоколи и невалидните бюлетини, посочи в предаването „Защо, господин министър?“ по Би Ти Ви служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

Той отбеляза, че служебното правителство се е справило с организацията на изборите, но каза, че Министерството на електронното управление е било изправено пред една практически невъзможна задача – за 40 дни да осигурят огромен брой устройства и да обезпечат цялата технология, която стои зад това.

„Видеонаблюдението не може само по себе си да отстрани порока на хартията, нито може да реши ребуса на смесеното гласуване“, коментира Крум Зарков. Според него смесеното гласуване в една секция – с машина и хартия, е възможно най-лошият вариант.

Крум Зарков, който е част от ръководството на БСП, коментира и резултатите на партията след вота. Не съм запознат с план за убийство на БСП, но виждам резултатите на БСП и за мен те са доста слаби, отбеляза той.

„По принцип политиката е конкурентна среда, тя не търпи вакуум и когато някой се представя слабо, идват други, които се опитват да заемат неговото място. Това важи както за БСП и Корнелия Нинова, така и за всяка друга партия“, каза Крум Зарков.

БСП е пета, предпоследна политическа сила. Изборният резултат не дава големи основания за каквито и да е претенции за управление, смята още той.

Служебният министър на правосъдието отново каза, че не би приел същия пост в редовно правителство. „Аз съм служебен министър и ще бъда редовен министър, когато моята партия БСП спечели избори“, заяви Крум Зарков.

Според него хората, които са избрани, нямат никакви оправдания, за де не съставят правителство, мнозинство и действащ парламент.

Без компромиси не може да има правителство, не може да има парламент, каза още той. „Без да има парламент не може да се приеме Законът за държавния бюджет, не могат да се приемат законите, които в този кабинет изработихме и които ще отворят пътя ни към Шенген“, отбеляза служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

Източник: Таня Тодорова, БТА

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Зеленски: Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение

Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение, коментира украинският президент Володимир Зеленски след разрушаването...

Явор Божанков: “Възраждане” искат да наложат със сила дневен ред

“Възраждане обявиха, че ако има редовно правителство те ще призоват хората да влязат тук, тоест заплашват с насилие, казват кой и кога...

Тодор Тагарев обяви намерения за нова военна помощ за Украйна

Намерения България да предостави нова военна помощ на Украйна, за да продължи отбраната си срещу руската агресия, обяви при встъпването си в...

Петков: Връщаме силата на парламентарната република, нервите трябва да се успокоят

Връщаме силата на парламентарната република. Акад. Денков като премиер е уравновесен, не се изнервя и може да дойде диалог. Ще може да...

Земетресение с магнитуд 5,3 по Рихтер е регистрирано в Румъния

Земетресение с магнитуд 5,3 по Рихтер е регистрирано в Румъния, съобщиха от Националния институт по геофизика. Епицентърът е в Банат, окръг Арад,...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -