Служебният кабинет предлага смяна на редица посланици

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

Служебният министър на външните работи Николай Милков да бъде назначен на поста постоянен представител на България в мисията на НАТО в Брюксел, а заместникът му Костадин Коджабашев да стане посланик във Ватикана. Това предлага служебният кабинет на президента Румен Радев.

На държавния глава се предлага да бъдат освободени досегашните посланици и да бъдат назначени нови и в Германия, Хърватия, Швеция, Ирландия, Виетнам, Индия, Йордания, Ливан, Израел, Молдова, Словения и Норвегия.

За посланик в Словения е предложен сегашният главен секретар на Министерския съвет Красимир Божанов. В Йордания предложението е постът да се поеме от Метин Казак, а в Индия – Николай Янков.

Министерският съвет предлага на президента да издаде указ за освобождаване на Румяна Генчева Бъчварова от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Държавата Израел, както и указ за назначаване на Славена Красимирова Гергова за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Държавата Израел със седалище в гр. Тел Авив.

Предлага на президента да издаде указ за освобождаване на Боян Недялков Белев от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Ливанската република и да издаде указ за назначаване на Ясен Руменов Томов за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Ливанската република със седалище в гр. Бейрут.

Предлага на президента да издаде указ за освобождаване на Димитър Михайлов Михайлов от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Хашемитско Кралство Йордания и указ за назначаване на Метин Хюсеин Казак за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Хашемитско кралство Йордания със седалище в гр. Аман.

Предлага на президента да издаде указ за освобождаване на Елена Радкова Шекерлетова от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална република Германия и указ за назначаване на Григор Калинов Порожанов за извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална република Германия със седалище в гр. Берлин.

Другите предложения са за освобождаване на Елеонора Димитрова Димитрова от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Индия, като на нейно място да бъде назначен Николай Христов Янков за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Индия със седалище в гр. Делхи.

Предлага за освобождаване Маринела Милчева Петкова от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Социалистическа република Виетнам със седалище в гр. Ханой и назначаване на Павлин Райков Тодоров за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Социалистическа република Виетнам със седалище в гр. Ханой.

Предлага за освобождаване на Гергана Димитрова Караджова от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Ирландия и назначаване на Ваня Чавдарова Андреева-Малакова за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Ирландия със седалище в гр. Дъблин.

Служебният премиер предлага на президента и освобождаване на Иван Веселинов Павлов от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Швеция, а на негово място да бъде назначена Светлана Сашова Стойчева-Етрополски.

Предлага на президента да издаде указ за освобождаване на Генка Василева Георгиева от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Хърватия и издаване на указ за назначаване на Ива Николаева Крулева за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Хърватия със седалище в гр. Загреб.

Източник: БНР

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -