Служебният кабинет предлага смяна на редица посланици

Препоръчваме

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване...

Служебният министър на външните работи Николай Милков да бъде назначен на поста постоянен представител на България в мисията на НАТО в Брюксел, а заместникът му Костадин Коджабашев да стане посланик във Ватикана. Това предлага служебният кабинет на президента Румен Радев.

На държавния глава се предлага да бъдат освободени досегашните посланици и да бъдат назначени нови и в Германия, Хърватия, Швеция, Ирландия, Виетнам, Индия, Йордания, Ливан, Израел, Молдова, Словения и Норвегия.

За посланик в Словения е предложен сегашният главен секретар на Министерския съвет Красимир Божанов. В Йордания предложението е постът да се поеме от Метин Казак, а в Индия – Николай Янков.

Министерският съвет предлага на президента да издаде указ за освобождаване на Румяна Генчева Бъчварова от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Държавата Израел, както и указ за назначаване на Славена Красимирова Гергова за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Държавата Израел със седалище в гр. Тел Авив.

Предлага на президента да издаде указ за освобождаване на Боян Недялков Белев от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Ливанската република и да издаде указ за назначаване на Ясен Руменов Томов за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Ливанската република със седалище в гр. Бейрут.

Предлага на президента да издаде указ за освобождаване на Димитър Михайлов Михайлов от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Хашемитско Кралство Йордания и указ за назначаване на Метин Хюсеин Казак за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Хашемитско кралство Йордания със седалище в гр. Аман.

Предлага на президента да издаде указ за освобождаване на Елена Радкова Шекерлетова от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална република Германия и указ за назначаване на Григор Калинов Порожанов за извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална република Германия със седалище в гр. Берлин.

Другите предложения са за освобождаване на Елеонора Димитрова Димитрова от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Индия, като на нейно място да бъде назначен Николай Христов Янков за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Индия със седалище в гр. Делхи.

Предлага за освобождаване Маринела Милчева Петкова от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Социалистическа република Виетнам със седалище в гр. Ханой и назначаване на Павлин Райков Тодоров за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Социалистическа република Виетнам със седалище в гр. Ханой.

Предлага за освобождаване на Гергана Димитрова Караджова от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Ирландия и назначаване на Ваня Чавдарова Андреева-Малакова за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Ирландия със седалище в гр. Дъблин.

Служебният премиер предлага на президента и освобождаване на Иван Веселинов Павлов от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Швеция, а на негово място да бъде назначена Светлана Сашова Стойчева-Етрополски.

Предлага на президента да издаде указ за освобождаване на Генка Василева Георгиева от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Хърватия и издаване на указ за назначаване на Ива Николаева Крулева за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Хърватия със седалище в гр. Загреб.

Източник: БНР

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските войски да се изтеглят с...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване на връзката на гражданите от...

ВСС прекрати процедурата за освобождаване на Иван Гешев по едното от двете предложения

ВСС реши да прекрати процедурата за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев по първото предложение на членове на Прокурорската колегия за отстраняването...

Зеленски: Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение

Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение, коментира украинският президент Володимир Зеленски след разрушаването на изкуствено създадения водоем.
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -