Демократите в САЩ реагираха на обвиненията срещу Доналд Тръмп: „Никой не е над закона“

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

Водещи политици от Демократическата партия в САЩ реагираха на повдигнатото обвинение срещу бившия президент Доналд Тръмп, като подчертаха, че пред закона всички са равни, съобщи ДПА.

„Никой не е над закона и всеки има право на съдебен процес, за да докаже невинността си“, написа днес в „Туитър“ Нанси Пелоси, бивша председателка на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ. „Надявам се, че бившият президент ще уважи по мирен начин системата, която му предоставя това право“, добави тя.

Голямо съдебно жури в Ню Йорк гласува вчера за започването на наказателно производство срещу Тръмп по неуточнени криминални обвинения за ролята му в схемата за плащане на пари в замяна на мълчанието на порнозвездата Сторми Даниълс преди президентските избори през 2016 г.

Даниълс твърди, че в миналото е имала сексуална афера с Тръмп. Твърдение, което бившият президент напълно отрича.

Лидерът на демократическото мнозинство в Сената (горната камара на американския Конгрес бел. ред.) Чък Шумър заяви, че Тръмп се подчинява на същите закони като всеки един друг американец.“Не трябва да има никакво външно политическо влияние, сплашване или намеса в случая“, заяви той. „Насърчавам както критиците, така и поддръжниците на г-н Тръмп да оставят процеса да протече мирно и в съответствие със закона“, добави сенаторът.

Обвинението срещу бивш президент е „тежък момент“ за нацията, написа в „Туитър“ лидерът на демократите в Камарата на представителите Хаким Джефрис. Джефрис, който замени Пелоси на този пост, написа, че върховенството на закона е от основно значение за демокрацията и трябва да се прилага без страх или политическо влияние.

Обвинението срещу Тръмп е първият случай в историята на САЩ, в който срещу бивш президент се води наказателно производство. Точните обвинения обаче остават неразкрити, но се очаква да бъдат обявени, след като Тръмп се яви пред съда в Манхатън.

Самият Тръмп нарече обвиненията „политическо преследване“ и обвини прокурора по делото от Манхатън, който е демократ, че се опитва да попречи на настоящата му кампания за президентска номинация на Републиканската партия през 2024 г.

Американската порнозвезда Сторми Даниълс, чиято афера с бившия президент е в основата на обвинението срещу него, благодари на своите фенове за подкрепата.“Благодаря на всички за подкрепата и любовта! Получавам толкова много съобщения, че не мога да отговоря“, написа тя в „Туитър“.

Адвокатът на Даниълс Кларк Брюстър заяви пред Си Ен Ен, че тя не е изненадана от повдигнатите обвинения, а по-скоро е облекчена. „Наистина това е борба срещу неговото (на Тръмп) отхвърляне на истината и изфабрикуването на истории“, каза той.

Прокурорът на окръг Манхатън в щата Ню Йорк провежда дългогодишно разследване по въпроса, като в крайна сметка го отнесе до т. нар. голямо жури, което гласува за започването на наказателно производство срещу Тръмп, отбелязва ДПА.

Източник: Симеон Томов, БТА

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -