Демократите в САЩ реагираха на обвиненията срещу Доналд Тръмп: „Никой не е над закона“

Препоръчваме

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване...

Водещи политици от Демократическата партия в САЩ реагираха на повдигнатото обвинение срещу бившия президент Доналд Тръмп, като подчертаха, че пред закона всички са равни, съобщи ДПА.

„Никой не е над закона и всеки има право на съдебен процес, за да докаже невинността си“, написа днес в „Туитър“ Нанси Пелоси, бивша председателка на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ. „Надявам се, че бившият президент ще уважи по мирен начин системата, която му предоставя това право“, добави тя.

Голямо съдебно жури в Ню Йорк гласува вчера за започването на наказателно производство срещу Тръмп по неуточнени криминални обвинения за ролята му в схемата за плащане на пари в замяна на мълчанието на порнозвездата Сторми Даниълс преди президентските избори през 2016 г.

Даниълс твърди, че в миналото е имала сексуална афера с Тръмп. Твърдение, което бившият президент напълно отрича.

Лидерът на демократическото мнозинство в Сената (горната камара на американския Конгрес бел. ред.) Чък Шумър заяви, че Тръмп се подчинява на същите закони като всеки един друг американец.“Не трябва да има никакво външно политическо влияние, сплашване или намеса в случая“, заяви той. „Насърчавам както критиците, така и поддръжниците на г-н Тръмп да оставят процеса да протече мирно и в съответствие със закона“, добави сенаторът.

Обвинението срещу бивш президент е „тежък момент“ за нацията, написа в „Туитър“ лидерът на демократите в Камарата на представителите Хаким Джефрис. Джефрис, който замени Пелоси на този пост, написа, че върховенството на закона е от основно значение за демокрацията и трябва да се прилага без страх или политическо влияние.

Обвинението срещу Тръмп е първият случай в историята на САЩ, в който срещу бивш президент се води наказателно производство. Точните обвинения обаче остават неразкрити, но се очаква да бъдат обявени, след като Тръмп се яви пред съда в Манхатън.

Самият Тръмп нарече обвиненията „политическо преследване“ и обвини прокурора по делото от Манхатън, който е демократ, че се опитва да попречи на настоящата му кампания за президентска номинация на Републиканската партия през 2024 г.

Американската порнозвезда Сторми Даниълс, чиято афера с бившия президент е в основата на обвинението срещу него, благодари на своите фенове за подкрепата.“Благодаря на всички за подкрепата и любовта! Получавам толкова много съобщения, че не мога да отговоря“, написа тя в „Туитър“.

Адвокатът на Даниълс Кларк Брюстър заяви пред Си Ен Ен, че тя не е изненадана от повдигнатите обвинения, а по-скоро е облекчена. „Наистина това е борба срещу неговото (на Тръмп) отхвърляне на истината и изфабрикуването на истории“, каза той.

Прокурорът на окръг Манхатън в щата Ню Йорк провежда дългогодишно разследване по въпроса, като в крайна сметка го отнесе до т. нар. голямо жури, което гласува за започването на наказателно производство срещу Тръмп, отбелязва ДПА.

Източник: Симеон Томов, БТА

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските войски да се изтеглят с...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване на връзката на гражданите от...

ВСС прекрати процедурата за освобождаване на Иван Гешев по едното от двете предложения

ВСС реши да прекрати процедурата за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев по първото предложение на членове на Прокурорската колегия за отстраняването...

Зеленски: Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение

Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение, коментира украинският президент Володимир Зеленски след разрушаването на изкуствено създадения водоем.
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -