Иван Ченчев, БСП: Ще настояваме за безплатни лекарства за деца и освобождаване от данък върху труда на младежи

Препоръчваме

Зеленски: Ако Бахмут бъде превзет, Путин ще продаде тази победа на Запада и на своите поддръжници

Всяка руска победа може да бъде опасна, а ако продължителната битка в ключовия източен град Бахмут бъде...

Кабинетът одобри доклада за състоянието на отбраната

Вторият служебен кабинет, воден от Гълъб Донев, одобри Доклада за състоянието на отбраната и Въоръжените сили през...

Няма опасност за провеждането на изборите заради заплахите към училища, където има СИК

Няма опасност за провеждането на парламентарните изборите на 2 април заради бомбените заплахи в редица училища в...

“Решението за Паметника на Съветската армия трябва да се вземе от хората. Аз съм сигурен, че 2/3 от българския народ не иска да бъде премахнат паметникът. Ние ще направим национална подписка, защото това, което се случи в Столичния общински съвет, е безобразие.” Това заяви Иван Ченчев, водач на листата на “БСП за България” в София-област, в предаването “Още от деня” на БНТ. 

По неговите думи, в цивилизована държава война с паметници не може да се води, а паметта трябва да бъде съхранявана.

“В Италия има закон, който гласи, че всяко построено нещо трябва да бъде пазено и съхранявано. И така има много причудливи сгради на най-хубавите места в Италия, но никой не ги пипа“, каза социалистът. 

„В Берлин и във Виена към такива монументи – символи на свободата и на саможертвата на милиони хора на същата тази Червена армия – има респект и уважение и се поддържат образцово”, добави Ченчев.

“Аз не вярвам на Столичния общински съвет. Не за това решение, а за всички решения. Те са компрометирани с хилядите си гафове в столицата и е време да си ходят. А Столичният общински съвет нарушава закона с всяка своя сесия, защото не допуска граждани. И на тази сесия не бяха допуснати граждани – от кого се крият?”, коментира още социалистът.

“БСП има балансирана и изпълнима програма. В последната година и половина направихме толкова много в социален аспект, колкото не направиха всички леви партии в Европа взети заедно”, подчерта Ченчев и обърна внимание, че левицата ще продължава да настоява за безплатни лекарства за деца до 14-годишна възраст и освобождаване от данък върху труда на младежи до 26-годишна възраст. “Това са изпълними мерки, които са срещу демографската катастрофа и в полза на младите хора и семейства”, допълни той.

Иван Ченчев акцентира върху друга важна мярка на БСП – въвеждане на таван на цените, като посочи, че такъв е въведен в почти цяла Европа.

“В Гърция инфлацията е 5.7%, а имат помощ от няколкостотин евро на гръцки гражданин на месец, плюс таван на цените на продуктите от основната кошница. Ето така се действа”, даде за пример той.

“Когато бяхме в управлението показахме, че държавата в никакъв случай не е лош стопанин, като ѝ върнахме ролята чрез държавните предприятия. Неслучайно бяхме първи по ръст на промишлеността в ЕС”, припомни социалистът.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Зеленски: Ако Бахмут бъде превзет, Путин ще продаде тази победа на Запада и на своите поддръжници

Всяка руска победа може да бъде опасна, а ако продължителната битка в ключовия източен град Бахмут бъде...

Кабинетът одобри доклада за състоянието на отбраната

Вторият служебен кабинет, воден от Гълъб Донев, одобри Доклада за състоянието на отбраната и Въоръжените сили през 2022 г. Това е едно...

Няма опасност за провеждането на изборите заради заплахите към училища, където има СИК

Няма опасност за провеждането на парламентарните изборите на 2 април заради бомбените заплахи в редица училища в страната, в които се помещават...

Служебният кабинет ще обсъди промени в четири закона

Промени в четири закона предстои да обсъди и гласува служебното правителство на редовното си заседание днес, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Правителството и опозиционните партии в Израел обсъдиха спорната правосъдна реформа

Израелското правителство и опозиционните партии приключиха първата от серия срещи по спорната правосъдна реформа, която предизвика масови протести в страната. От офиса...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -