Иван Ченчев, БСП: Ще настояваме за безплатни лекарства за деца и освобождаване от данък върху труда на младежи

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

“Решението за Паметника на Съветската армия трябва да се вземе от хората. Аз съм сигурен, че 2/3 от българския народ не иска да бъде премахнат паметникът. Ние ще направим национална подписка, защото това, което се случи в Столичния общински съвет, е безобразие.” Това заяви Иван Ченчев, водач на листата на “БСП за България” в София-област, в предаването “Още от деня” на БНТ. 

По неговите думи, в цивилизована държава война с паметници не може да се води, а паметта трябва да бъде съхранявана.

“В Италия има закон, който гласи, че всяко построено нещо трябва да бъде пазено и съхранявано. И така има много причудливи сгради на най-хубавите места в Италия, но никой не ги пипа“, каза социалистът. 

„В Берлин и във Виена към такива монументи – символи на свободата и на саможертвата на милиони хора на същата тази Червена армия – има респект и уважение и се поддържат образцово”, добави Ченчев.

“Аз не вярвам на Столичния общински съвет. Не за това решение, а за всички решения. Те са компрометирани с хилядите си гафове в столицата и е време да си ходят. А Столичният общински съвет нарушава закона с всяка своя сесия, защото не допуска граждани. И на тази сесия не бяха допуснати граждани – от кого се крият?”, коментира още социалистът.

“БСП има балансирана и изпълнима програма. В последната година и половина направихме толкова много в социален аспект, колкото не направиха всички леви партии в Европа взети заедно”, подчерта Ченчев и обърна внимание, че левицата ще продължава да настоява за безплатни лекарства за деца до 14-годишна възраст и освобождаване от данък върху труда на младежи до 26-годишна възраст. “Това са изпълними мерки, които са срещу демографската катастрофа и в полза на младите хора и семейства”, допълни той.

Иван Ченчев акцентира върху друга важна мярка на БСП – въвеждане на таван на цените, като посочи, че такъв е въведен в почти цяла Европа.

“В Гърция инфлацията е 5.7%, а имат помощ от няколкостотин евро на гръцки гражданин на месец, плюс таван на цените на продуктите от основната кошница. Ето така се действа”, даде за пример той.

“Когато бяхме в управлението показахме, че държавата в никакъв случай не е лош стопанин, като ѝ върнахме ролята чрез държавните предприятия. Неслучайно бяхме първи по ръст на промишлеността в ЕС”, припомни социалистът.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -