Георги Гьоков: Оставката на Благовест Кирилов е сигнал за подготовка за манипулация на изборите

Препоръчваме

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване...

„Сигналът, който дава Благовест Кирилов с подаването на своята оставка, е тревожен и намирисва на подготовка за манипулация от резултатите от изборите – например засилване на резултата на „правилните“ партии и смъкване на резултатите на „неправилните“ партии“. Това заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП Георги Гьоков пред бТВ Радио.

Той припомни, че един от мотивите за оставката на зам.-министъра, които самият Кирилов посочи, е, че изборът за независими членове на борда на директорите на „Информационно обслужване“, което се занимава с отчитането на изборните резултати, не е съставен според резултатите от конкурса.

„Бордът на директорите е съставен не според конкурса, а според предпочитанията на някой – кой е този някой, всички могат да имат представа. Това, че Кирилов не приема това назначение и липсата на прозрачност на процесите по назначенията ще доведат до последствия, които ще оставят съмнения в нормалното протичане на предстоящите избори. Има дори риск от манипулация на изборите“, допълни Гьоков.

Той припомни още, че БСП сигнализира ОССЕ и ПАСЕ преди седмица за недопустима намеса от страна на служебното правителство в изборите чрез изявления на отделни негови членове, които правят негативни и неверни твърдения и внушения за състоянието, ролята, политиките, бъдещето на БСП.

„Ще възразяваме и ще подаваме сигнали срещу всякакви опити за вмешателство в изборите и ще очакваме реакции от отговорните институции, включително и прокуратурата. Очакваме от всички партии и от неправителствените организации да се обединим всички в непримиримост към опитите за манипулация на изборите, за да гарантираме честни избори. Трябва по всякакъв начин да върнем доверието на българите в изборния процес и да гарантираме, че техните гласове са отчетени правилно“, категоричен бе социалистът.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските войски да се изтеглят с...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване на връзката на гражданите от...

ВСС прекрати процедурата за освобождаване на Иван Гешев по едното от двете предложения

ВСС реши да прекрати процедурата за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев по първото предложение на членове на Прокурорската колегия за отстраняването...

Зеленски: Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение

Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение, коментира украинският президент Володимир Зеленски след разрушаването на изкуствено създадения водоем.
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -