Димитър Стоянов: Списъкът с военна помощ за Украйна е изпълнен

Препоръчваме

Александър Пулев: Обвиненията към служебия кабинет са кухи опорни точки

Обвиненията към служебния кабинет са кухи опорни точки, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" министърът на...

Продължава ли практиката „шезлонг срещу напитка” по гръцките плажове?

Ще получим ли шезлонг, ако си поръчаме кафе в Гърция? Това се питат вероятно много хора, които...

Борис Бонев: Скептичен съм към готвения кабинет от ПП-ДБ и ГЕРБ

Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев заяви в "Денят започва с Георги Любенов", че е скептично настроен...

България е подписала писмо за намерение за участие в общ проект за наблюдение на Земята от Космоса, в който участват 27 страни-членки на НАТО.

Това съобщи Министърът на отбраната Димитър Стоянов след заседанието на колегите си от пакта в Брюксел, което приключи около 14 часа местно време.

Склонен съм да вярвам на изявленията на бившия премиер Кирил Петков за оказаната военна помощ на Украйна и той би следвало да знае какво прави правителството на четворната коалиция във всеки един момент, каза министър Стоянов по отношение на военната подкрепа към Киев.

„Не мисля, че е тайна, мисля, че всеки един в България знае, че всичко, което се произвежда в нашия военнопромишлен комплекс, се реализира там, където се води война, където се водят сражения. Това е нещо, което е известно. Фирмите, които са частни, и държавните имат подписани контракти, но по-пълна информация може да ви даде Министърът на икономиката. В МО ние тепърва започваме да произвеждаме боеприпаси, така че е твърде рано да коментирам“.

На въпрос дали решението на Народното събрание е за еднократна помощ, министърът отговори:

„Това, което е записано в решението на НС от 9 декември, е, че България трябва да предостави помощ съгласно един списък, който бе предоставен от МО на Министерски съвет и след това на Народното събрание. Мога да кажа със задоволство, че този списък е изпълнен. По отношение на точка 6 от това решение е записано, че МС трябва да продължи да оказва подкрепа на украинската страна съобразно българските възможности. Към момента българските възможности са такива каквито са. Ние сме предоставили този списък и оборудването вече е предоставено“.

България е готова да възстанови фонда за медицинска рехабилитация, създаден преди около 5 години, който е ползван от украински военнослужещи, но в момента не функционира, каза още министър Стоянов.

Източник: Евроком

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Александър Пулев: Обвиненията към служебия кабинет са кухи опорни точки

Обвиненията към служебния кабинет са кухи опорни точки, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" министърът на...

Продължава ли практиката „шезлонг срещу напитка” по гръцките плажове?

Ще получим ли шезлонг, ако си поръчаме кафе в Гърция? Това се питат вероятно много хора, които планират почивка в южната ни...

Борис Бонев: Скептичен съм към готвения кабинет от ПП-ДБ и ГЕРБ

Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев заяви в "Денят започва с Георги Любенов", че е скептично настроен към готвеното правителство с подкрепата...

Нели Куцкова: С новия закон всеки следващ главен прокурор ще знае, че не е недосегаем

С новия закон всеки следващ главен прокурор ще знае, че не е недосегаем. Това заяви в студиото на „Здравей, България" Нели Куцкова,...

Иван Демерджиев: Проверяваме дали е саботирано търсенето на Петьо Еврото

В предаването „Лице в лице“ по БТВ Иван Демерджиев, каза че ние отдавна живеем в две паралелни държави. „Дълго време насрещната теза бе,...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -