120 членове на БСП в Пловдив напускат партията

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

120 членове на БСП в Пловдив напускат партията. Това стана ясно от думите на председателя на групата общински съветници от Левицата Николай Радев пред БНР.

Общинските съветници от „Автентична лява БСП“ в Пловдив и още 109 редови членове ще хвърлят червените книжки. „Оставаме социалисти, но напускаме партията на Нинова”, каза председателят на групата Николай Радев.

Напускащите червените редици в Пловдив заявиха в декларация, че с действията си последният конгрес е станал унищожителен форум за партийната демокрация, социалистическия дух и здравия политически смисъл.

Последната капка на търпението им е преляла по време на 50-ия конгрес и скандалите с изключени членове и  недопуснати делегати, включително и от Пловдивската организация.

„Схемата Нинова“ в управлението е станала устойчив модел на саморазправа, безпринципни коалиции, предателство на националните интереси, липса на анализ на поредицата изборни загуби, липса на морал и порочни практики, които са стимулирали посредствеността и лицемерието, обобщи председателят на групата Николай Радев.

Той е в партията от 1988 г., но сега смята, че самата формация е абдикирала от идеите си.

Доайенът на групата доц. Ангел Иванов каза, че не си е представял, че сам ще напусне партията, в която е приет през 1977, но оставането му днес означава подкрепа за тези, които „приватизират, лъжат и крадат“.

Съветникът Тодор Стоилов разказа, че е сред делегатите, които не са били допуснати на конгреса. Според него да напусне БСП е форма на протест да напусне тези, които „участват в убийството на 130 годишната партия на Благоев и на Коларов“.  Другите двама съветници на групата д-р Атанас Баташки и Ангел Чалаков са солидарни с колегите си,въпреки че не членуват в БСП. 

Съветниците, които напуснаха БСП, остават в Общинския съвет като опозиция.

Предстои им пак да сменят името на групата и вече ще се казват „Алтернатива за Пловдив“, каквото сдружение с нестопанска цел вече са регистрирали. Николай Радев обяви, че ще останат активна опозиция в местния парламент, а ако някой поиска да го напуснат, защото са избрани от партийна листа заяви, че на база на изборните резултати никой няма основание да им отнеме продкрепата на хората.

В позиция на Градския съвет на БСП в Пловдив, изпратена до медиите по повод напускането на пловдивските социалисти, се заявява, че „не социалисти, а служители на едрия капитал напускат градската партийна организация“.

„През изминалата година те се самоотлъчиха от Българската социалистическа партия в града под тепетата, защото години наред манипулираха редица партийни организации и по този начин подбираха делегатите, чрез които владееха организацията“, се казва още в станивището.

От ГС на БСП в Пловдив добавят: „Това са хора, които бяха избрани от листата на „БСП за България“ и с левите гласове в Пловдив. Те трябва да напуснат Общинският съвет на Пловдив, а не лицемерно да лъжат социалистите и пловдивските граждани. Те отдавна не са част от социалистическата партия, защото най-висшият орган Конференцията вече се е разграничила от тях“, пишат от червената партия.

Източник: НОВА

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -