НС на БСП се отложи – членове отказаха да се регистрират, други не могли да стигнат заради снега

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

Откази за регистрация и затруднена зимна обстановка отложиха насроченото заседание на Националния съвет на БСП. Социалистите трябваше да обсъдят номинации за листите за депутати за предстоящите избори на 2 април и да одобрят коалиционната формула за участие във вота.

Според съобщение на пресцентъра на БСП отказалите да се регистрират са го направили с цел да провалят участието на социалистите в предстоящите избори.

Като други причини за отлагането на заседанието на Националния съвет от пресцентъра на БСП посочват лошото време в страната, заради което най-отдалечените делегации не успели да пристигнат навреме и ангажиментите по места с преговори за състава на районните избирателни комисии на част от членовете на НС на БСП.

На влизане за проваленото заседание на Националния съвет на БСП Филип Попов коментира, че се очаква да се запази формата на коалицията „БСП за България“.

„Коалицията към настоящия момент се запазва същата, няма промяна. Това е към настоящия момент, разбира се, Националният съвет може да реши и нещо друго, но нямаме такива заявки към момента“, заяви Филип Попов.

Междувременно социалисти изразиха разнопосочни очаквания към предстоящия конгрес на партията. В „Денят започва с Георги Любенов“ Георги Свиленски от БСП коментира, че лидерският въпрос в БСП не е на дневен ред и предстоящият Конгрес ще бъде рутинен.

„Сергей Станишев не само, че няма, а може би не трябва да се кандидатира за лидер на БСП. Той е нанесъл доста щети на партията и е по-добре да си остане редови член. А и трябва да отговори за най-големия корупционен скандал в ПЕС, докато беше председател. Проблемът с лидерството на Корнелия Нинова е, че не допуска от 7 години вътрешни и външни сили да съберат БСП и ГЕРБ в управлението. Това няма да ѝ го простят никога“, коментира Свиленски.

Кирил Добрев, който е сред членовете на така наречената „вътрешна опозиция“ в социалистическата партия, е на противоположното мнение.

„Конгресът може да направи всичко. Те, моите колеги, които днес по всички студиа обясняваха, че тая тема не е актуална, мога да им кажа само, че конгресът може да закрие БСП, има такива функции, може и да отнеме правомощията на Корнелия Нинова да бъде председател, така че от конгреса може да се очаква всичко и да бъдат под напрежение следващата седмица“, заяви Кирил Добрев.

Отложеното заседание е насрочено за 10 февруари (петък) от 14:00 часа.

Източник: БНТ

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -