Мустафа Карадайъ: Мисля, че ДПС ще бъде част от мнозинството в 49-ия парламент

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

Отиваме на едни ненужни предсрочни парламентарни избори и нямаме нова цел дотолкова, доколкото партиите по дефиниция са онези обществени организации, които със своите програми и идеология застават през своите избиратели, за да получат подкрепа. Това коментира в „Панорама“ лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

ДПС ще се яви на изборите самостоятелно и тръгва с подхода, който е имало за 48-ото НС – отговорност и призиви за диалог след изборите, заяви той.

„Нещо повече – кондицията на нашите партийни структури и начинът, по който аз ги видях, мисля, че ДПС след изборите за 49-о НС ще бъде част от мнозинството, което ще излъчи следващия редовен кабинет. Политическата криза в България трябва да бъде преодоляна, за да преодолеем и другите кризи“.

По думите му не разделителните линии спрямо ДПС са причината за неуспеха на парламента.

„Ние в България трябва да се научим на коалиционна култура, която предпоставя диалог между политическите партии и от тази гледна точка може би последните години на еднопартийно правителство и управление създадоха усещане на самодостатъчност у партиите“, коментира Карадайъ.

Понякога заради партийния егоизъм не може да се отстъпи за по-висша цел в името на държавата, каза още той и подчерта, че ДПС критикуват политиките на другите партии, но не им лепят етикети“добри“ и „лоши“. Предизборната кампания трябва да зададе такива условия, че след изборите да има диалог за преодоляване на политическата криза, заяви Мустафа Карадайъ.

Попитан за санкциите по „Магнитски“, лидерът на ДПС заяви, че не от партията не ги оспорват,

„Те имат своето действие на територията на САЩ. Доколкото знам, г-н Пеевски ги е обжалвал в съда там. От друга страна обаче, имаше едни решения и на Министерството на финансите, и на други органи, които съдът ги обяви за противозаконни в България. От тази гледна точка ние от ДПС, специално за колегата Пеевски, направихме абсолютно всичко, за да се разследват онези публични теми, които са в самата санкция и те бяха направени в България. Говорим охотно по всяка една тема, включително и по „Магнитски“, каза той.

Карадайъ заяви, че ако Делян Пеевски получи достатъчно номинации, ще получи място в листите за вота, а вероятно и в следващия парламент.

Случаят с Nexo е различен от „Магнитски“, смята лидерът на ДПС:

„Тук имаме разследване на американската прокуратура, признаване на вина, плащане на десетки милиони санкции. От една страна има доказана вина, а от друга има административна санкция, която е обжалвана по административния ред в съда“.

Източник: БНТ

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -