Асен Василев съди Делян Добрев за клевета

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

Съпредседателят на „Продължаваме промяната” Асен Василев съди депутата от ГЕРБ и бивш икономически министър Делян Добрев за клевета, пише „24 часа“, позовавайки се на Софийския градски съд.

Все още няма дата за заседание, разменят се книжа. Искът на Василев към Добрев е за 250 хил. лв. Според процедурата искът първо ще бъде разгледан частично – за 25 100 лв., колкото е минималният праг, за да се гледа делото в градския, а не в районния съд.

По същия начин Кирил Петков съди Бойко Борисов, за половин милион, но частичният иск е за 10 хил. лв. и затова е в Софийския районен съд като първа инстанция.

На страницата на Добрев са видни и обобщения по адрес на „Продължаваме промяната“.

Повод да води дело срещу съученика си от Математическата гимназия в Хасково Василев взел от статуси във Фейсбук и коментари в медиите.

Преди ден Добрев е написал на стената си във Фейсбук : „Какво означава да си от добрите сили” и отговаря като прави аналог между побоя над секретаря на българския клуб в Охрид Християн Пендиков и канадския паспорт на бившия премиер Кирил Петков. Добрев пояснява, че този първи урок е за всички 20 000 мераклии, които гладят ризи за новото обединение на добрите сили.

„В парламента попитах депутатите колко от тях мислят, че Асен Василев не е вземал тлъсти комисионни от газа и горивата? 1 вдигна ръка. Тоест 239 смятат, че е вземал!“, е друг пост на Делян Добрев в социалната мрежа, който според Василев е уронил престижа и доброто му име.

Бившият финансов министър от кабинета „Петков” вече съди Тошко Йорданов от „Има такъв народ“, а делото отново е в Софийския градски съд.

Така серията от граждански искове между политици продължава. Част от нея са делата на Кирил Петков срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, на бившия главен прокурор и бивш председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров срещу Кирил Петков, ГЕРБ съди Бойко Рашков. Слави Трифонов също води дела срещу Петков и Василев.

Източник: НОВА

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -