Мартин Димитров: Идва нова политическа ситуация

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

„ГЕРБ, БСП и ДПС целенасочено спират съдебната реформа, еврозоната, от ДБ вече се съмняваме, че те спират и Шенген. Това ще доведе до нова политическа ситуация. На тези избори не очаквайте резултати, подобни на предишните“.

Това заяви пред БНР Мартин Димитров от „Демократична България“, който е и председател на икономическата комисия в парламента.

ГЕРБ, ДПС и БСП си разкриха картите на лидерката среща, посочи Мартин Димитров в предаването „Преди всички“. Според него за това ще бъде понесена отговорност и ще промени политическата обстановка в България:

„Пътищата са само две. Единият път е ГЕРБ, ДПС и БСП, а другият – ПП и ДБ. Това развитие дава сериозен шанс за ПП и ДБ да се представят над очакванията на следващите избори“.

Докато не приключат разговорите за съвместно явяване на изборите между ДБ и ПП, те са само разговори, подчерта депутатът от ДБ и добави:

„Докато не са изчистени всички детайли, не трябва да се слага каруцата пред коня“.

Дали ще се явим заедно или не, двете партии трябва да формираме управленска алтернатива, категоричен бе Димитров.

„Не може да продължават служебните кабинети на Радев, които са все по-колебливи и несигурни. Рисковете стават все по-големи. Ситуацията от избори към избори се променя, защото хората стават все по-тревожни“.

Мартин Димитров вижда директен саботаж относно еврозоната, който е дошъл от ГЕРБ, БСП и ДПС, „Възраждане“ и „Български възход“. Според него тези партии са се били наговорили предварително и не са участвали в две комисии.

„Демагогията е много голяма, защото ако ги питате – ще кажат, че това им е огромен приоритет, обаче като опрат нещата до гласуване – ги няма и то организирано“, коментира той.

За евентуално поскъпване на застраховката „Гражданска отговорност“ Димитров заяви, че текстовете между първо и второ четене в Кодекса за застраховането идват 80% от самите застрахователи. При това положение да се говори за такова голямо увеличение е несериозно, смята той.

„Хората, които не искаха да се приеме каквото и да било, създадоха лични страхове, говориейки за някакви големи поскъпвания, които никой не може да предвиди и са просто създадени, за да плашат хората“.

Относно правосъдната реформа, той посочи, че там по скоро е очаквал това поведение на същите партии.

Източник: БНР

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -