Мартин Димитров: Идва нова политическа ситуация

Препоръчваме

Доставиха първите бюлетини за изборите

Изборните книжа за предсрочния парламентарен вот вече пристигнаха в някои области на страната. Сред тях са Велико...

Шолц призова Си Цзинпин да говори и със Зеленски след срещата си с Путин

Китайският президент Си Цзинпин, който тази седмица беше на посещение в Русия, където разговаря с президента Владимир...

Велизар Шаламанов: Радев изолира България от процесите, които текат в НАТО и ЕС

"Най-малкото, което може да се каже е, че това (изказването на Радев, че България няма да участва...

„ГЕРБ, БСП и ДПС целенасочено спират съдебната реформа, еврозоната, от ДБ вече се съмняваме, че те спират и Шенген. Това ще доведе до нова политическа ситуация. На тези избори не очаквайте резултати, подобни на предишните“.

Това заяви пред БНР Мартин Димитров от „Демократична България“, който е и председател на икономическата комисия в парламента.

ГЕРБ, ДПС и БСП си разкриха картите на лидерката среща, посочи Мартин Димитров в предаването „Преди всички“. Според него за това ще бъде понесена отговорност и ще промени политическата обстановка в България:

„Пътищата са само две. Единият път е ГЕРБ, ДПС и БСП, а другият – ПП и ДБ. Това развитие дава сериозен шанс за ПП и ДБ да се представят над очакванията на следващите избори“.

Докато не приключат разговорите за съвместно явяване на изборите между ДБ и ПП, те са само разговори, подчерта депутатът от ДБ и добави:

„Докато не са изчистени всички детайли, не трябва да се слага каруцата пред коня“.

Дали ще се явим заедно или не, двете партии трябва да формираме управленска алтернатива, категоричен бе Димитров.

„Не може да продължават служебните кабинети на Радев, които са все по-колебливи и несигурни. Рисковете стават все по-големи. Ситуацията от избори към избори се променя, защото хората стават все по-тревожни“.

Мартин Димитров вижда директен саботаж относно еврозоната, който е дошъл от ГЕРБ, БСП и ДПС, „Възраждане“ и „Български възход“. Според него тези партии са се били наговорили предварително и не са участвали в две комисии.

„Демагогията е много голяма, защото ако ги питате – ще кажат, че това им е огромен приоритет, обаче като опрат нещата до гласуване – ги няма и то организирано“, коментира той.

За евентуално поскъпване на застраховката „Гражданска отговорност“ Димитров заяви, че текстовете между първо и второ четене в Кодекса за застраховането идват 80% от самите застрахователи. При това положение да се говори за такова голямо увеличение е несериозно, смята той.

„Хората, които не искаха да се приеме каквото и да било, създадоха лични страхове, говориейки за някакви големи поскъпвания, които никой не може да предвиди и са просто създадени, за да плашат хората“.

Относно правосъдната реформа, той посочи, че там по скоро е очаквал това поведение на същите партии.

Източник: БНР

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Доставиха първите бюлетини за изборите

Изборните книжа за предсрочния парламентарен вот вече пристигнаха в някои области на страната. Сред тях са Велико...

Шолц призова Си Цзинпин да говори и със Зеленски след срещата си с Путин

Китайският президент Си Цзинпин, който тази седмица беше на посещение в Русия, където разговаря с президента Владимир Путин, сега трябва да се...

Велизар Шаламанов: Радев изолира България от процесите, които текат в НАТО и ЕС

"Най-малкото, което може да се каже е, че това (изказването на Радев, че България няма да участва в общата доставка на ЕС...

Макрон подчерта, че здравият разум е довел до отмяна на визитата на британския крал във Франция

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че е предложил нова дата за държавната визита на британския крал Чарлз Трети и съпругата му Камила...

Анастасова: Трябва промяна в закона, за да може изпълнителната власт да регулира цените

До момента не е имало таван на цените, а има шоково потъпкване без таван. Държавата има достатъчно механизми, както и два инструмента....
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -