Нинова: Видим ли, че няма възможност да се състави правителство ще върнем веднага мандата

Препоръчваме

Зеленски: Ако Бахмут бъде превзет, Путин ще продаде тази победа на Запада и на своите поддръжници

Всяка руска победа може да бъде опасна, а ако продължителната битка в ключовия източен град Бахмут бъде...

Кабинетът одобри доклада за състоянието на отбраната

Вторият служебен кабинет, воден от Гълъб Донев, одобри Доклада за състоянието на отбраната и Въоръжените сили през...

Няма опасност за провеждането на изборите заради заплахите към училища, където има СИК

Няма опасност за провеждането на парламентарните изборите на 2 април заради бомбените заплахи в редица училища в...

„Президентът решава за третия мандат, а ние спазваме Конституцията и правилата. Приемаме третия мандат като задължение и много трудна работа. Ситуацията е много напрегната. Ще се опитаме да помирим партиите и да върнем диалога. Ще е много трудно, но не и невъзможно да формираме правителство. Призовавам за спокойствие и разум. Държавата е в трудно положение и ние трябва да направим всичко възможно да съставим правителство“, заяви пред bTV председателят на БСП Корнелия Нинова, след като днес получи третия мандат за съставяне на правителство.  

„Различията ни с президента и служебното правителство са по сериозните политически теми. Това са оръжието за Украйна, закупуването на новите изтребители F-16, внасянето на редовен бюджет. Не знам защо г-жа Йотова направи това изказване. Ако има редовно правителство, то само трябва да определя политиките си. Ще поканим всички на разговори и ще разговаряме. В сряда ще има национален съвет на БСП, на който ще се обсъдят действията ни с получения трети мандат“, посочи Нинова.

„Виждам, че някои партии искат двустранни срещи, другите искат да се съберем всички. За мен по-работещо е да сме всички на лидерска среща и да разговаряме. Ако Националният съвет ни упълномощи, ще звънна лично на всички лидери и ще ги поканя на тази среща. Ако някой лидер не дойде, това ще означава, че не иска да разговаряме. Видим ли, че няма възможност да се състави правителство ще върнем веднага мандата и няма да бавим излишно времето“, допълни лидерът на социалистите. 

„Не искаме да говорим за министерски кресла, лица и структура на кабинета. Лично за мен премиерът трябва да е еднакво отдалечен от всички партии и подкрепен от тях“, категорична е Нинова.

„На лидерската среща трябва да обсъдим 5 въпроса. Първо – искаме ли правителство. Второ – каква работа трябва да свърши това правителство. Трето – какъв срок ще има това правителство. Четвърто – структура и състав на това правителство. Пето – ясна и точна политическа отговорност, а не да се разбира от медиите какво е направил някой от коалиционните партньори“, обясни Корнелия Нинова.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Зеленски: Ако Бахмут бъде превзет, Путин ще продаде тази победа на Запада и на своите поддръжници

Всяка руска победа може да бъде опасна, а ако продължителната битка в ключовия източен град Бахмут бъде...

Кабинетът одобри доклада за състоянието на отбраната

Вторият служебен кабинет, воден от Гълъб Донев, одобри Доклада за състоянието на отбраната и Въоръжените сили през 2022 г. Това е едно...

Няма опасност за провеждането на изборите заради заплахите към училища, където има СИК

Няма опасност за провеждането на парламентарните изборите на 2 април заради бомбените заплахи в редица училища в страната, в които се помещават...

Служебният кабинет ще обсъди промени в четири закона

Промени в четири закона предстои да обсъди и гласува служебното правителство на редовното си заседание днес, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Правителството и опозиционните партии в Израел обсъдиха спорната правосъдна реформа

Израелското правителство и опозиционните партии приключиха първата от серия срещи по спорната правосъдна реформа, която предизвика масови протести в страната. От офиса...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -