Десислава Атанасова: Трети мандат в БСП ще е обречен

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

Ако президентът връчи третия мандат на БСП, той изглежда обречен. Това заяви пред БНР Десислава Атанасова – председател на парламентарната група на ГЕРБ.

„Ние с БСП, с техен мандат особено, няма да участваме в управление. Ако президентът връчи третия мандат на БСП, това означава категорично, че желае да продължи да управлява служебното правителство и 48-ият парламент да се разпусне“, коментира тя в интервю за предаването „Неделя 150“.

„Демократична България“, „Български възход“, „Възраждане“ и ДПС са възможни опции за президента, посочи Атанасова. С ДБ сме от едно общо европейско семейство и тук можем да водим разговори за евентуална подкрепа, ако те получат мандата, каза тя и посочи условията на ГЕРБ за това:

„При тези разговори ние ще очакваме ДБ да дадат една много ясна оценка – първо за управлението през 8-те месеца на ПП, в което участваха и те, второ – за всички корупционни скандали в България, за скандалите около затварянето на Мариците и ангажимента, който лично е поел Асен Василев, трето – за скандалите с цената на газа и 30% по-скъпият руски газ, който плащахме на посредници, за скандалите около всеки един лев на всеки литър гориво. Нашето трайно разбиране е, че подкрепата не се дава даром. Само че някой се е легитимирал като промяна или като демократична сила и си е закачил на ревера значка с подобен слоган, не означава, че ние бихме подкрепили безрезервно който и да е“.

Според нея е имало възможност вторият мандат да бъде осъществен. „Ако имаше един ясен, категоричен и добър документ, който да бъде изготвен“, посочи тя и припомни, че от ГЕРБ са говорили за такъв веднага след предсрочните избори. Според нея всичко се дължи на политически инатлък и отричане на всичко на ГЕРБ.

Атанасова смята, че вторият мандат е започнал с неяснота за приоритетите. По думите й декларацията на ПП е била непълна. „Няма как ГЕРБ и нашите коалиционни партньори от СДС, които имаме над 140 страници управленска програма и имаме ясни приоритети, да застанем зад документ, който е непълен и неадекватен“.

„Това политическо упражнение с тази декларация беше само фасадна маска, зад която ПП скриха истинските си намерения, а те бяха да не предлагат състав и структура на Министерски съвет“, коментира Десислава Атанасова.

Ясно е, че без двете големи партии в 48-то НС не може да се реализира мандат, каза още тя и посочи обаче, че от ГЕРБ са направили много отстъпки:

„Ако не се осъзнае, че когато с обидни думи, хули и чегъртане срещу ГЕРБ, всъщност се обиждат всички наши избиратели, то политически разговор не може да има. Сега партиите ДБ и ПП трябва да осъзнаят този факт. Трябва да осъзнаят факта, че без ГЕРБ правителство и управление не може да има. Ако желаят и ако на ДБ се връчи мандата, може да говорим за приоритети“.

„Всички опции са възможни, защото става въпрос за нашата държава. Всички трябва да положим максимални усилия. /…/ Ако политическата класа не осъзнае, че на народа му трябва хляб, а не зрелища, би могло да има шанс и да има правителство“, каза в заключение председателят на ПГ на ГЕРБ.

Източник: БНР

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -