Джорджа Мелони посети Ирак и се срещна с италиански военни там

Препоръчваме

Александър Пулев: Обвиненията към служебия кабинет са кухи опорни точки

Обвиненията към служебния кабинет са кухи опорни точки, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" министърът на...

Продължава ли практиката „шезлонг срещу напитка” по гръцките плажове?

Ще получим ли шезлонг, ако си поръчаме кафе в Гърция? Това се питат вероятно много хора, които...

Борис Бонев: Скептичен съм към готвения кабинет от ПП-ДБ и ГЕРБ

Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев заяви в "Денят започва с Георги Любенов", че е скептично настроен...

Премиерът на Италия Джорджа Мелони бе на посещение в Ирак, предаде АНСА.

В Багдад тя се срещна в президентския дворец с премиера Мохамед Шия ас Судани, с когото обсъдиха перспективите пред двустранното сътрудничество. Пред него Мелони заяви, че Италия винаги е подкрепяла Ирак. Тя подчерта, че не може да има стабилност и просперитет в Близкия изток без един силен Ирак.

По време на визитата премиерът на Италия посети и военна база в Багдад, в която има висши италиански военни и в която е командването на мисията на НАТО и на оглавяваната от САЩ антиджихадистка коалиция. После Мелони отпътува за Ербил, където посети база, в която има италиански контингент. По време на срещата си с военните Мелони им благодари за работата, която вършат далеч от родината, за жертвите, направени от тях и за това, че са се посветили на нацията.

„За мен е чест да мога да прекарам известно време с нашите военни в Ирак”, заяви Мелони и добави, че е дошла в Ирак – първата й задгранична двустранна визита извън Европа –  за да изрази подкрепата и признателността на Италия към мъжете и жените военнослужещи, които са на мисии дори и по време на празниците.

Посещението на Мелони в Ирак е в навечерието на Бъдни вечер. При срещите с военните тя носеше военна куртка. В Ербил Мелони получи от военните знаме на Италия с подписите на всички членове на контингента, както и мозайка, в която всеки елемент беше снимка на военен от контингента. Премиерката видимо се развълнува от този подарък.

Визитата на Мелони идва в момент, в който в долната камара на италианския парламент започна обсъждане на бюджета за идната година, предложен от новото италианско правителство.

Същевременно стана ясно, че министърът на външните работи на Италия Антонио Таяни заминава в Ливан за среща с италиански военни от мисията на ООН там. А в акаунта на Туитър на италианския министър на отбраната Гуидо Крозето се появи съобщение, че той потегля за срещи с италиански военни, разположени в Унгария, Румъния и България, предаде АНСА.

Източник: Габриела Големанска, БТА

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Александър Пулев: Обвиненията към служебия кабинет са кухи опорни точки

Обвиненията към служебния кабинет са кухи опорни точки, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" министърът на...

Продължава ли практиката „шезлонг срещу напитка” по гръцките плажове?

Ще получим ли шезлонг, ако си поръчаме кафе в Гърция? Това се питат вероятно много хора, които планират почивка в южната ни...

Борис Бонев: Скептичен съм към готвения кабинет от ПП-ДБ и ГЕРБ

Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев заяви в "Денят започва с Георги Любенов", че е скептично настроен към готвеното правителство с подкрепата...

Нели Куцкова: С новия закон всеки следващ главен прокурор ще знае, че не е недосегаем

С новия закон всеки следващ главен прокурор ще знае, че не е недосегаем. Това заяви в студиото на „Здравей, България" Нели Куцкова,...

Иван Демерджиев: Проверяваме дали е саботирано търсенето на Петьо Еврото

В предаването „Лице в лице“ по БТВ Иван Демерджиев, каза че ние отдавна живеем в две паралелни държави. „Дълго време насрещната теза бе,...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -