Георги Свиленски: С условия ПП и ДБ няма как да намерят подкрепа

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

С условия и червени линии, които „Продължаваме промяната“ и ДБ поставят, няма как намерят подкрепа за съставяне на кабинет. За да бъде избрано правителство с втория мандат, трябват 121 гласа и каквото и да говорят, и предлагат, поставяйки условия, БСП няма да преговаря и просто няма да имат 121. Това каза в „Още от деня“ Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на „БСП за България“.

По думите му първото условие, което ПП и ДБ са поставили, е Изборният кодекс, неприемливо за БСП.

„Първото им условие е да подкрепим ветото върху ИК. Не, ние няма да се откажем от хартиената бюлетина. Ветото ще бъде отхвърлено и ИК ще е такъв, какъвто беше приет“, категоричен е Свиленски.

Той смята, че в момента всички партии, неуспявайки да съставят кабинет, бягат от отговорността да кажат на българските избиратели, че се провалят и се чудят как да го направят, така че обществото да не разбере кой е виновен за това да се отиде на избори.

Свиленски обаче смята, че ПП са длъжни да поемат отговорността за съставянето на кабинет:

„Трябва в рамките на втория мандат да положат всички усилия България да има работещо правителство – защото без работещо правителство не могат да бъдат приемани нито закони, нито бюджет, нито да бъдат решавани проблемите на българските граждани. Следващите избори ще родят същото и проблемите няма да бъдат решени. Трябва депутатите да направим така, че България да има правителство и БСП ще участва активно в този процес“.

Свиленски допълни, че преди два месеца от БСП са заявили, че няма да подкрепят мандата на ГЕРБ, но това, по думите му, не означава, че няма да има правителство.

„Нека да ни поканят на среща, да видим как те виждат това правителство“, каза Георги Свиленски. БСП иска да бъдат решавани социалните проблеми, допълни още той.

Заяви, че е изненадан, че кандидатурата на Николай Денков е представена преди да бъде утвърдена от националните органи на ПП.

Последното нещо, което от БСП обаче очакват, е да бъдат поканени за министри.

„Очакваме да видим програмата, приоритетите, да проведем разговорите, да седнем и да покажем на българските граждани, че има отговорни народни представители, които мислят за тях, а не за собственото си оцеляване“, заключи Георги Свиленски.

Източник: БНТ

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -