Атанас Атанасов: Надявам се, че Денков има план

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

Търсенето на подкрепа е задача на кандидата за министър-председател. Разчитам на г-н Денков, той е диалогичен, мек, разумен, с политически опит, надявам се, че има план. Трябва да се направи усилие. Това каза в ефира на „Здравей, България” съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов в коментар на обявената в четвъртък номинация на ПП за премиерския пост.

Той потвърди, че ДБ ще дадат своята подкрепа, но подчерта, че е изключително важно как ще се съберат останалите гласове.

Относно ГЕРБ, той коментира: „Те бяха разочаровани, че ПП не са отишли на среща с тях. Това беше тактическа грешка на ПП. Сега да ги питам ГЕРБ, след като те по този начин оценяваха поведението на ПП, защо вчера не дойдоха на Председателски съвет”, каза Атанасов.

„Би трябвало да бъде окомплектован и предложен кабинет”, допълни още той.

Относно условията около промените в Изборния кодекс, Атанасов каза, че е притеснен от „поведението на хартиената коалиция, които не чуват никакви аргументи”. „Мирише ми на подготовка за фалшификация”, допълни той.

Атанасов коментира, че между 60-70% от избирателите искат политическа стабилност и партиите трябва да положат усилия за това.

„В политиката има принципи – подкрепата не се поднася на тепсия, тя се търси. Тези, които искат да я получат, би трябвало да я търсят”, каза Атанасов.  

Съпредседателят на ДБ отправи остри критики за работата на партиите в парламента.

„В тази пленарна зала прехвърчат светкавици. Толкова много злоба се лее от различните страни. Тя е тежко контрапродуктивна. Трябва да се замислят тези хора, че са пратени там да решават проблеми”, каза Атанасов.

Ако се стигне до трети мандат, съпредседателят на ДБ предполага, че той ще отиде при ДПС. „За мен е притеснително, че ще се получи ситуация както навремето с правителството на Беров”, каза Атанасов.

„ДПС имаха сериозно участие в кадруването на проектокабинета на проф. Габровски”, допълни той.

„Ако се стигне до избори, би трябвало ние – ДБ и ПП, да направим много сериозни усилия, за да не допуснем реставрация”, каза Атанасов.

Той определи вчерашната работа на парламента като „сватбарско гласуване” по данъчните закони.

Източник: НОВА

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -