Атанас Атанасов: Надявам се, че Денков има план

Препоръчваме

Карл Нехамер предупреждава, че ще блокира заключителната декларация на предстоящата среща на върха

Реториката на австрийския канцлер Карл Нехамер се изостря, коментират електронни медии в Австрия и съобщават, че в...

Омбудсманът поиска проверка дали пенсионерите и учениците пътуват по-евтино в градския транспорт

Омбудсманът Диана Ковачева настоя Министерството на транспорта и съобщенията да провери как се прилага постановлението на Министерския...

Ново заседание по делото „Семерджиев“

Георги Семерджиев се изправя отново пред съда днес по делото за катастрофата на бул. „Черни връх“, при...

Търсенето на подкрепа е задача на кандидата за министър-председател. Разчитам на г-н Денков, той е диалогичен, мек, разумен, с политически опит, надявам се, че има план. Трябва да се направи усилие. Това каза в ефира на „Здравей, България” съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов в коментар на обявената в четвъртък номинация на ПП за премиерския пост.

Той потвърди, че ДБ ще дадат своята подкрепа, но подчерта, че е изключително важно как ще се съберат останалите гласове.

Относно ГЕРБ, той коментира: „Те бяха разочаровани, че ПП не са отишли на среща с тях. Това беше тактическа грешка на ПП. Сега да ги питам ГЕРБ, след като те по този начин оценяваха поведението на ПП, защо вчера не дойдоха на Председателски съвет”, каза Атанасов.

„Би трябвало да бъде окомплектован и предложен кабинет”, допълни още той.

Относно условията около промените в Изборния кодекс, Атанасов каза, че е притеснен от „поведението на хартиената коалиция, които не чуват никакви аргументи”. „Мирише ми на подготовка за фалшификация”, допълни той.

Атанасов коментира, че между 60-70% от избирателите искат политическа стабилност и партиите трябва да положат усилия за това.

„В политиката има принципи – подкрепата не се поднася на тепсия, тя се търси. Тези, които искат да я получат, би трябвало да я търсят”, каза Атанасов.  

Съпредседателят на ДБ отправи остри критики за работата на партиите в парламента.

„В тази пленарна зала прехвърчат светкавици. Толкова много злоба се лее от различните страни. Тя е тежко контрапродуктивна. Трябва да се замислят тези хора, че са пратени там да решават проблеми”, каза Атанасов.

Ако се стигне до трети мандат, съпредседателят на ДБ предполага, че той ще отиде при ДПС. „За мен е притеснително, че ще се получи ситуация както навремето с правителството на Беров”, каза Атанасов.

„ДПС имаха сериозно участие в кадруването на проектокабинета на проф. Габровски”, допълни той.

„Ако се стигне до избори, би трябвало ние – ДБ и ПП, да направим много сериозни усилия, за да не допуснем реставрация”, каза Атанасов.

Той определи вчерашната работа на парламента като „сватбарско гласуване” по данъчните закони.

Източник: НОВА

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Карл Нехамер предупреждава, че ще блокира заключителната декларация на предстоящата среща на върха

Реториката на австрийския канцлер Карл Нехамер се изостря, коментират електронни медии в Австрия и съобщават, че в...

Омбудсманът поиска проверка дали пенсионерите и учениците пътуват по-евтино в градския транспорт

Омбудсманът Диана Ковачева настоя Министерството на транспорта и съобщенията да провери как се прилага постановлението на Министерския съвет, с което бе приета...

Ново заседание по делото „Семерджиев“

Георги Семерджиев се изправя отново пред съда днес по делото за катастрофата на бул. „Черни връх“, при която загинаха две жени.

Експерт: Страната ни изостава много сериозно в сеизмичното инженерство

Турция има много сериозна национална школа в сеизмичното инженерство, след земетресенията от 1999 г. те напреднаха доста, тук ние изоставаме от нашите...

Новозеландските власти откриха 3 тона кокаин, плаващ в океана

Новозеландските власти са конфискували повече от три тона кокаин, открит да плува в Тихия океан, което е най-големият случай на залавяне на...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -