Георги Самандов, „Български възход“: Всяка механично сглобена коалиция ще доведе до катастрофален резултат

Препоръчваме

Карл Нехамер предупреждава, че ще блокира заключителната декларация на предстоящата среща на върха

Реториката на австрийския канцлер Карл Нехамер се изостря, коментират електронни медии в Австрия и съобщават, че в...

Омбудсманът поиска проверка дали пенсионерите и учениците пътуват по-евтино в градския транспорт

Омбудсманът Диана Ковачева настоя Министерството на транспорта и съобщенията да провери как се прилага постановлението на Министерския...

Ново заседание по делото „Семерджиев“

Георги Семерджиев се изправя отново пред съда днес по делото за катастрофата на бул. „Черни връх“, при...

„Беше правилен ход от страна на президента да забави преговорите – от самото сформиране на Народното събрание диалогът беше много обострен, след това омекна. В крайна сметка мисля, че разумът ще надделее“. Това коментира в „Денят започва“ по БНТ депутатът от „Български възход“ Георги Самандов.

Всяка една механично сглобена коалиция води до катастрофален резултат, затова „Български възход“ смятат, че трябва да се сформират работни групи от всяка една партия, за да се начертаят основни политики.

„От основаването на нашата партия сме казали, че се готови да говорим с всички и да подкрепяме смислени идеи, които да подобрят живот на българския гражданин, подобряване на българската икономика. Бихме подкрепили всичко смислено, бихме говорили с всяка една политическа сила, както и до момента сме го правили, но не на всяка цена“, заяви Георги Самандов.

Призова да не се пришпорват тезите за връчването на третия мандат и коментира, че всяка една партия в парламента трябва да е готова да го получи.

„Имаме червени линии и те са интересът на обществото и националният интерес. В такава среда да казваме „с този или онзи не си играя“, като някакви сърдити деца, е абсолютно безотговорна. Държавата има нужда от управление и посока, която да се следва поне в средносрочен план“.

Партийната програма на „Български възход“ е готова и скоро ще бъде публикувана на сайта им, каза депутатът. По думите му централите в Маришкия басейн няма да затворят.

„Никой не затваря нещо, което е потенциална печалба от милиард и половина, което е достатъчно красноречив факт на фона на 12-те потенциални милиарда, които ще дойдат по ПВУ. Също така ангажиментът за 40% намаляване на емисиите не е само от Маришките централи, а въобще като цяло и това нещо може да се разработи в детайли“, каза Самандов.

Според него с тези пари може да се построи нова фотоволтаична централа на територията на мините. Самандов призова служебния кабинет да спре да се крие зад мантрата, че токът за бита е евтин и да погледне потребителската кошница, която е поскъпнала с 40%

Промените в Изборния кодекс не са в дневния ред на обществото, смята депутатът.

„Хартията се е доказала като несигурен инструмент, на последните избори имаше около половин милион невалидни бюлетини, така че нямам какво повече да кажа по тази тема“.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Карл Нехамер предупреждава, че ще блокира заключителната декларация на предстоящата среща на върха

Реториката на австрийския канцлер Карл Нехамер се изостря, коментират електронни медии в Австрия и съобщават, че в...

Омбудсманът поиска проверка дали пенсионерите и учениците пътуват по-евтино в градския транспорт

Омбудсманът Диана Ковачева настоя Министерството на транспорта и съобщенията да провери как се прилага постановлението на Министерския съвет, с което бе приета...

Ново заседание по делото „Семерджиев“

Георги Семерджиев се изправя отново пред съда днес по делото за катастрофата на бул. „Черни връх“, при която загинаха две жени.

Експерт: Страната ни изостава много сериозно в сеизмичното инженерство

Турция има много сериозна национална школа в сеизмичното инженерство, след земетресенията от 1999 г. те напреднаха доста, тук ние изоставаме от нашите...

Новозеландските власти откриха 3 тона кокаин, плаващ в океана

Новозеландските власти са конфискували повече от три тона кокаин, открит да плува в Тихия океан, което е най-големият случай на залавяне на...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -