Георги Самандов, „Български възход“: Всяка механично сглобена коалиция ще доведе до катастрофален резултат

Препоръчваме

Нели Куцкова: С новия закон всеки следващ главен прокурор ще знае, че не е недосегаем

С новия закон всеки следващ главен прокурор ще знае, че не е недосегаем. Това заяви в студиото...

Иван Демерджиев: Проверяваме дали е саботирано търсенето на Петьо Еврото

В предаването „Лице в лице“ по БТВ Иван Демерджиев, каза че ние отдавна живеем в две паралелни държави....

Кирил Петков: Вярваме в истинското правосъдие, но то не трябва да е бухалка

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната" Кирил Петков коментира поискания от прокуратурата имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Беше правилен ход от страна на президента да забави преговорите – от самото сформиране на Народното събрание диалогът беше много обострен, след това омекна. В крайна сметка мисля, че разумът ще надделее“. Това коментира в „Денят започва“ по БНТ депутатът от „Български възход“ Георги Самандов.

Всяка една механично сглобена коалиция води до катастрофален резултат, затова „Български възход“ смятат, че трябва да се сформират работни групи от всяка една партия, за да се начертаят основни политики.

„От основаването на нашата партия сме казали, че се готови да говорим с всички и да подкрепяме смислени идеи, които да подобрят живот на българския гражданин, подобряване на българската икономика. Бихме подкрепили всичко смислено, бихме говорили с всяка една политическа сила, както и до момента сме го правили, но не на всяка цена“, заяви Георги Самандов.

Призова да не се пришпорват тезите за връчването на третия мандат и коментира, че всяка една партия в парламента трябва да е готова да го получи.

„Имаме червени линии и те са интересът на обществото и националният интерес. В такава среда да казваме „с този или онзи не си играя“, като някакви сърдити деца, е абсолютно безотговорна. Държавата има нужда от управление и посока, която да се следва поне в средносрочен план“.

Партийната програма на „Български възход“ е готова и скоро ще бъде публикувана на сайта им, каза депутатът. По думите му централите в Маришкия басейн няма да затворят.

„Никой не затваря нещо, което е потенциална печалба от милиард и половина, което е достатъчно красноречив факт на фона на 12-те потенциални милиарда, които ще дойдат по ПВУ. Също така ангажиментът за 40% намаляване на емисиите не е само от Маришките централи, а въобще като цяло и това нещо може да се разработи в детайли“, каза Самандов.

Според него с тези пари може да се построи нова фотоволтаична централа на територията на мините. Самандов призова служебния кабинет да спре да се крие зад мантрата, че токът за бита е евтин и да погледне потребителската кошница, която е поскъпнала с 40%

Промените в Изборния кодекс не са в дневния ред на обществото, смята депутатът.

„Хартията се е доказала като несигурен инструмент, на последните избори имаше около половин милион невалидни бюлетини, така че нямам какво повече да кажа по тази тема“.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Нели Куцкова: С новия закон всеки следващ главен прокурор ще знае, че не е недосегаем

С новия закон всеки следващ главен прокурор ще знае, че не е недосегаем. Това заяви в студиото...

Иван Демерджиев: Проверяваме дали е саботирано търсенето на Петьо Еврото

В предаването „Лице в лице“ по БТВ Иван Демерджиев, каза че ние отдавна живеем в две паралелни държави. „Дълго време насрещната теза бе,...

Кирил Петков: Вярваме в истинското правосъдие, но то не трябва да е бухалка

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната" Кирил Петков коментира поискания от прокуратурата имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Вярваме в...

Силно земетресение удари островите Оклънд

Земетресение с магнитуд 6,2 удари островите Оклънд - вулканичен архипелаг от 7 острова на около 500 км южно от Нова Зеландия, съобщи...

Дания планира 2,6 млрд. долара допълнителна помощ за Украйна

Дания планира да увеличи разходите си за военна помощ за Украйна със 17,9 милиарда  крони (2,59 милиарда долара) за тази и следващата...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -