Нинова: ПП не си взеха поука, поставят ултиматуми и условия

Препоръчваме

Карл Нехамер предупреждава, че ще блокира заключителната декларация на предстоящата среща на върха

Реториката на австрийския канцлер Карл Нехамер се изостря, коментират електронни медии в Австрия и съобщават, че в...

Омбудсманът поиска проверка дали пенсионерите и учениците пътуват по-евтино в градския транспорт

Омбудсманът Диана Ковачева настоя Министерството на транспорта и съобщенията да провери как се прилага постановлението на Министерския...

Ново заседание по делото „Семерджиев“

Георги Семерджиев се изправя отново пред съда днес по делото за катастрофата на бул. „Черни връх“, при...

Корнелия Нинова потвърди, че е била свидетел на разговора, в който Кирил Петков е казал да се оттегли законопроекта и ще има даде кода за машините. Разговорът се е провел в пленарната зала на Народното събрание като той е отишъл пред тях и им го е заявил „Бяхме цялата група, какво е имал предвид да се обяснява”, добави Нинова, цитирана от Tribune.

„Продължаваме Промяната” поставя ултиматуми и условия за разговори за съставяне на правителство.

„Нека се знае, че те поставят червени линии. Ако това е пречка за съставяне на правителство. Очаквахме друго. Да ти бъде червена линия хартиената бюлетина, тяхна воля”.

Според нея резултатите от последния вот са фалшифицирани.„ЦИК требваше да излезе с доклад има ли разминаване между протоколите от машините и преброяването на разписките”, поясни лидерът на БСП.

Нинова обясни, че ще се обсъди дали ще сезират прокуратурата.

Във вторник ще се разгледа бюджета за догодина. Попитана може ли  той да стане катализатор за съставяне на правителство, председателят на БСП обясни, че преди месец и половина поканили всички парламентарни групи да постигнат съгласие за годишната финансова сметка. „Има – няма правителство, бюджет трябва да има. Не можем да оставим хората през зимата на студ и глад”, категорична е Нинова. Тя вярвала, че ще постигнат съгласие с останалите сили. „Но не обвързвам приемането на бюджет със съставяне на кабинет”, добави лидерът.

Накарана да коментира думите на Настимир Ананиев, че БСП е партия за мокри поръчки, Нинова отвърна: „Явно „Продължаваме промяната” не са си взели никакви поуки”.

„Ние етикети не лепим, имаме си политика. ПП поставят като ултиматум оттеглянето на ИК от страна на БСП, няма да го оттеглим. БСП не нарушава законите на страната и второ – 47% от българите са за хартиени бюлетини, а 48% – за машини”, допълни соцлидерката. Увери, че диалог с ПП не са водили за съставяне на кабинет. „Те пристанаха за оръжията на ГЕРБ, ДБ и „Български възход”. Имахме различния за Ф-16”. Нинова каза, че все още може да бъде съставен кабинет в рамките на този парламент. „Не бързайте”, заключи тя. 

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Карл Нехамер предупреждава, че ще блокира заключителната декларация на предстоящата среща на върха

Реториката на австрийския канцлер Карл Нехамер се изостря, коментират електронни медии в Австрия и съобщават, че в...

Омбудсманът поиска проверка дали пенсионерите и учениците пътуват по-евтино в градския транспорт

Омбудсманът Диана Ковачева настоя Министерството на транспорта и съобщенията да провери как се прилага постановлението на Министерския съвет, с което бе приета...

Ново заседание по делото „Семерджиев“

Георги Семерджиев се изправя отново пред съда днес по делото за катастрофата на бул. „Черни връх“, при която загинаха две жени.

Експерт: Страната ни изостава много сериозно в сеизмичното инженерство

Турция има много сериозна национална школа в сеизмичното инженерство, след земетресенията от 1999 г. те напреднаха доста, тук ние изоставаме от нашите...

Новозеландските власти откриха 3 тона кокаин, плаващ в океана

Новозеландските власти са конфискували повече от три тона кокаин, открит да плува в Тихия океан, което е най-големият случай на залавяне на...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -