Ивайло Мирчев: В момента кабинет на малцинството е най-малко лошият вариант за България

Препоръчваме

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване...

В предаването „Още от деня“ по БНТ Ивайло Мирчев, каза че в момента няма добър вариант за развитието на страната. „Нямаме никаква илюзия, че този кабинет е добър избор за България, но това е най-малко лошият вариант“.

С правителство на малцинството искаме да започнем да решаваме важните проблеми в страната, като превъоръжаването на армията и съдебната реформа, както и приемането на бюджета, посочи той.

Защото има и друг вариант – седящият на първия ред на ДПС г-н Делян Пеевски да управлява заедно с ГЕРБ. Г-н Борисов много се дразни, когато се казва, че работят заедно с ДПС, но днес видяхме прегръдката между ГЕРБ и ДПС, независимо дали със знанието на г-н Борисов или не. През 2013 г. г-н Местан така се прегърна с г-н Станишев, само че последва „нощта на белия автобус“. Предстои да видим дали и сега няма да се разиграе такъв сценарий, заяви Мирчев.

Т.нар. хартиена коалиция ни казва – ще променим правилата, ще върнем хартиената бюлетина и оттук нататък имаме дългосрочни намерения да управляваме заедно. Промените в Изборния кодекс означават ръчно броене на бюлетините, при което стават най-големите измами. Става въпрос за едни 200 000 гласа отгоре, което може да гарантира на хартиената коалиция едно стабилно управление. Може да върнем това, което беше през 2013-2014 г., посочи депутатът от ДБ.

Днес г-жа Нинова ни даде много хубав урок по демагогия, очевидно неразбирайки как се броят бюлетините, след това много бързо прекратиха дебата. Може да пита как се броят сина си, който учи в Щатите, а след това може да му обясни защо иска да ограничи гласа му, както и гласа на много наши сънародници в чужбина, каза още Ивайло Мирчев.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските войски да се изтеглят с...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване на връзката на гражданите от...

ВСС прекрати процедурата за освобождаване на Иван Гешев по едното от двете предложения

ВСС реши да прекрати процедурата за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев по първото предложение на членове на Прокурорската колегия за отстраняването...

Зеленски: Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение

Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение, коментира украинският президент Володимир Зеленски след разрушаването на изкуствено създадения водоем.
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -