Риши Сунак: Икономическата стабилност е първият ми приоритет

Препоръчваме

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване...

Риши Сунак, който ще стане следващият министър-председател на Великобритания, каза пред законодателите от Консервативната партия, че първият му приоритет е осигуряването на икономическа стабилност, а след това ще се стреми да изпълни обещанията на партията от изборите през 2019 г., съобщи депутатът Йен Дънкан Смит, предаде Ройтерс.

Според репортер на в-к „Сън“ Сунак, който стана лидер на консерваторите в понеделник след оттеглянето от надпреварата на Борси Джонсън и Пени Мордонт, също така каза на депутатите, че „всяко крило“ на партията ще бъде включено в неговия кабинет.

Сунак също така е изключил възможността за провеждане на национални избори, според депутати, присъстващи на неговата реч, изнесена днес.

Междувременно Риши Сунак направи първите си публични коментари след победата в надпреварата за лидерство на Консервативната партия по-рано днес.

В кратко телевизионно обръщение от централата на консерваторите в Лондон Сунак отдаде почит на своята предшественичка Лиз Тръс и каза, че е „най-голямата привилегия в живота ми да мога да служа на партията, която обичам, и да въстановя страната, на която дължа толкова много“.

Той обаче предупреди, че страната е изправена пред „дълбоко икономическо предизвикателство“ и че се нуждае от „стабилност и единство“, за да изгради по-проспериращо бъдеще.

„Кълна се, че ще ви служа почтено и смирено“, каза Сунак пред британската общественост.

От Даунинг стрийт пък потвърдиха, че официалният преход на властта няма да се състои в понеделник.

„Мога да потвърдя, че преходът няма да се извърши днес“, каза говорителят на премиера. „Освен това се провеждат дискусии между напускащия премиер, новия премиер и двореца по отношение на графика по предаване на властта“.

Най-кратко управляващият в британската история премиер Лиз Търс пък заяви пълната си подкрепа за Риши Сунка като неин наследник.

И бившият премиер Дейвид Камерън отправи своите „огромни“ поздравления към Сунак за това, че става министър-председател, „за да ни преведе през времена на предизвикателства“ и му пожела „най-доброто“ и неговата „подкрепа от все сърце“.

Лидерът на шотландската националистка партия Никола Стърджън каза, че ще направи всичко по силите си, за да „изгради конструктивни работни отношения със Сунак в интерес на тези, на които служим“.

„Бих предложила едно незабавно решение, което трябва да вземе и едно, което със сигурност не трябва. Той (Сунак) трябва да свика предсрочни общи избори. И той „не трябва“, повтарям „не трябва“ да отприщи нов кръг от строги икономии. Нашите обществени служби няма да издържат на това“.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските войски да се изтеглят с...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване на връзката на гражданите от...

ВСС прекрати процедурата за освобождаване на Иван Гешев по едното от двете предложения

ВСС реши да прекрати процедурата за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев по първото предложение на членове на Прокурорската колегия за отстраняването...

Зеленски: Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение

Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение, коментира украинският президент Володимир Зеленски след разрушаването на изкуствено създадения водоем.
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -