Десислава Атанасова: Бихме предложили и правителство на малцинството

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

От ГЕРБ-СДС биха предложили и правителство на малцинството с ясни и точни приоритети, ако след изборите имат достатъчно електорална тежест, но останалите формации им откажат стабилно управление. Кабинетът обаче нямало да бъде на всяка цена. Това каза в „Денят на живо” по NOVA NEWS Десислава Атанасова.

Кой ще бъде премиерът, излъчен от формацията, било твърде рано да се каже. Но тя подчерта: „Няма по-опитен политик в последното десетилетие от Бойко Борисов”.

Тя спомена и предложените преди време точки, които биха могли да формират евроатлантическа коалиция и стабилно правителство. „Тогава чувахме, че никой не желае да управлява с ГЕРБ. Нашето решение много зависи от вота на българите”, уточни Атанасова.

По думите ѝ „хаосът ни е демонстриран през последната година и половина в управление на служебни правителства, част от които са и кандидатите за лидери на Промяната. И от управление на редовното правителство на Промяната, което доведе обществото ни в тотална безпътица”.

„Инфлацията е с огромен ръст, за следващата година се очаква дефицит от около 11,3 млрд. лева. България вече не стои стабилно нито финансово, нито е сигурна държава, миграционният натиск е огромен. Всичко това е след пагубно управление. Това е хаосът. Множество от кризи, с които доскоро управляващите не могат да се справят”, добави тя.

До прага на нови избори са ни довели, смята Атанасова, политическата криза от последната година и половина, многократното избиране на народни представители, провалът на 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание да излъчи стабилно правителство, което да гарантира финансово стабилна държава.

„Слава Богу, че има избори, защото не ми се мисли до какво щеше да доведе по-дълготрайното управление на правителството на „Продължаваме Промяната”, добави тя.

Според нея от ГЕРБ многократно са демонстрирали фактите, че могат да владеят кризите. „И да, справяме се. Не ми се иска да припомням всички, през които мина държавата ни. Най-отчетливите бяха мигрантската, финансовата, COVID кризата. Тогава също се налагаха трудни решения и се носеше отговорност. Но имаше кой да взема трудните решения и да носи отговорност”, категорична е Атанасова.

Тя подчерта, че кризата в България не се дължи изцяло на войната в Украйна. И припомни проучвания на Евростат и НСИ. „В България последиците от управлението са много по-тежки, отколкото последиците от войната в Европейския съюз, Европа, Еврозоната и в България конкретно”, е нейното мнение.

Атанасова коментира и какво предлага ГЕРБ на гражданите: „На първо място – да чуват истината. И те, може би, виждат ежедневно, че страната ни наистина е в хаос и множество кризи. Това, което ще предложим – е представяне на пълната ни управленска програма, на антикризисните мерки, на всички точки, които считаме, че трябва да следва бъдещото управление”, разясни тя.

На въпрос дали от партията ще обявят кандидата си за премиер при представянето на програмата си, тя отговори: „Считам, че много по-важно е българите да чуят нашите приоритети. Много по-важно е да предложим алтернатива на доскорошното управление”, обясни представителят на ГЕРБ.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -