Кирил Петков: Всяко шоу си има своето време

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

Шоуто на Слави Трифонов трябва да остане в миналото. Бойко Борисов непрекъснато измисля нови тези.“

Това заяви по бТВ лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Той коментира предложението на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов за провеждането на референдум за президентска република.

 „Всяко шоу си има своето време. Шоуто, което иска да прожектира Слави Трифонов, е от миналия сезон. Той трябва да остане в миналото“, каза Петков, който определи предложението за референдум като „евтин трик, с който Трифонов иска да бъде на вълната на някаква нова популярност“. Лидерът на ПП е убеден, че вече никой не го взима насериозно.

Петков коментира и изнесените данни от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който се позовава на официалната статистика на НСИ, че кабинетът на Промяната е увеличил зависимостта от руския внос с над 160%, а също така е увеличил драстично дупката в платежния баланс заради търговията с Русия.

 „Г-н Борисов непрекъснато измисля нови тези. Като български премиер аз се радвам, когато България изнася. Ако сме в рамките на ЕС и спазваме санкциите, ще се радвам да изнасяме към всички държави независимо дали са на Изток, или на Запад“, каза Петков.

Той неглижира и информацията, според която кабинетът „Петков“ е плащал с 28% повече за газа, като е внасял отново руски природен газ през дъщерни фирми на „Газпром“ в Румъния и Швейцария.

 „Когато заведох делото към г-н Борисов, много се чудех дали да не включа Делян Добрев. Вярвам, че неговите опорки са продиктувани от Борисов. Делян Добрев не говори собствените си идеи, той говори мислите си на Борисов“, каза лидерът на ПП и не изключи да заведе дело и срещу Добрев.

На въпрос защо не е завършил офертата с танкерите за природен газ, след като тя е била толкова печеливша, Петков заяви, че не е имал време. Лидерът на ПП заяви, че е разговарял с гръцкия министър на енергетиката, който му бил съобщил, че „комуникацията с гръцкото правителство е била много вяла“.

„Толкова добри договорени кораби бяха изпуснати“, твърди Петков и призова да следим слотовете за следващата година, за да можем да си подсигурим газ и да не изпадаме в днешната ситуация.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -