Радев призова депутатите за намиране на решение за председател на КЕВР

Препоръчваме

Зеленски: Ако Бахмут бъде превзет, Путин ще продаде тази победа на Запада и на своите поддръжници

Всяка руска победа може да бъде опасна, а ако продължителната битка в ключовия източен град Бахмут бъде...

Кабинетът одобри доклада за състоянието на отбраната

Вторият служебен кабинет, воден от Гълъб Донев, одобри Доклада за състоянието на отбраната и Въоръжените сили през...

Няма опасност за провеждането на изборите заради заплахите към училища, където има СИК

Няма опасност за провеждането на парламентарните изборите на 2 април заради бомбените заплахи в редица училища в...

Президентът Румен Радев призова депутатите за отговорност и намиране на решение за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) по възможност още днес. Това заяви държавният глава след като от „БСП за България“ върнаха неизпълнен третия мандат за ново правителство в рамките на настоящия 47-ми парламент.

От БСП на „Дондуков“ 2 бяха лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова, председателят на парламентарната група на левицата Георги Свиленски, Атанас Зафиров и Ирена Анастасова.

Заедно с неизпълнения мандат за съставяне на правителство управляващата коалиция завещава на служебния кабинет и хаоса в енергетиката, каза Радев и заяви, че кризата в енергетиката, която може да прерасне в колапс на икономиката и социалните сфери е най-тежкото наследство на това правителство.  

Ние положихме всички усилия да решим проблема с КЕВР, дори предложихме на трите партии, с които преговаряхме, да удължим срока на парламента, за да може абсолютно легитимно да бъде избран председател на КЕВР, каза Корнелия Нинова по повод призива на президента. Напълно си даваме сметка каква тежест е КЕВР да не работи в предстоящите тежки месеци, посочи Нинова и добави, че от БСП биха искали да знаят дали президентът има намерение да удължи работата на парламента, за да може да се реши този проблем. Нинова отново каза, че от БСП са направили всичко възможно в опит за съставяне на кабинет. Направихме всичко възможно, бяхме обвинени, че държим мандата само, за да останем една седмица на власт, което категорично не е така, каза Нинова. Просто сме загрижени за ситуацията в страната и искахме да продължат преговорите, докато се решат проблемите с КЕВР, обясни Нинова като изрази опасение, че за един ден това в парламента не може да стане.

В отговор на Корнелия Нинова президентът Радев каза, че призовава още веднъж Народното събрание да намери решение на този изключително важен казус до края на тази седмица.

На срещата президентът Радев пожела на онези политици, които „милеят за бъдещето на България“ успех на предстоящите парламентарни избори.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Зеленски: Ако Бахмут бъде превзет, Путин ще продаде тази победа на Запада и на своите поддръжници

Всяка руска победа може да бъде опасна, а ако продължителната битка в ключовия източен град Бахмут бъде...

Кабинетът одобри доклада за състоянието на отбраната

Вторият служебен кабинет, воден от Гълъб Донев, одобри Доклада за състоянието на отбраната и Въоръжените сили през 2022 г. Това е едно...

Няма опасност за провеждането на изборите заради заплахите към училища, където има СИК

Няма опасност за провеждането на парламентарните изборите на 2 април заради бомбените заплахи в редица училища в страната, в които се помещават...

Служебният кабинет ще обсъди промени в четири закона

Промени в четири закона предстои да обсъди и гласува служебното правителство на редовното си заседание днес, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Правителството и опозиционните партии в Израел обсъдиха спорната правосъдна реформа

Израелското правителство и опозиционните партии приключиха първата от серия срещи по спорната правосъдна реформа, която предизвика масови протести в страната. От офиса...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -