Свиленски: Няма забавяне на мандата, в четвъртък НС гласува управленската програма

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

Няма никакво забавяне на мандата, задържане за столове и нарушаване на Конституцията. Третата папка беше връчена само преди осем дни. Това посочи в ефира на „Здравей, България” председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

Той обясни, че няколко неща са били мотив да се предложи управленската програма, разработена съвместно от БСП, ПП и ДБ. И уточни, че над 90% от предложенията на ИТН са залегнали в нея.

„След като стана ясно защо беше свалено първото правителство на Кирил Петков. След като стана ясно, че разделителната линия е наистина борбата с корупцията. След като стана ясно защо и ИТН дадоха заден или дръпнаха ръчната спирачка, когато беше поставено условието Бойко Рашков да бъде избран за председател на КПКОНПИ и да бъде приет законът за борба с корупцията”, разясни Свиленски.

Народното събрание ще гласува управленската програма в четвъртък като точка първа от дневния ред. Ако бъде приета, в петък ще бъде връчен изпълнен мандат на президента Румен Радев. В случай, че не бъде събрана подкрепа, папката ще се даде неизпълнена.

Идеята за гласуването на програмата в пленарната зала той поясни, че е била обсъдена с партньорите от „Продължаваме Промяната” и „Демократична България”. 

„Като недостатък в първия кабинет беше отчетена липсата на програма и всяко министерство, действайки по свой начин, пораждаше различни изказвания и мнения. Това ще бъде избегнато”, е мнението на председателя на ПГ на БСП.

В съвсем кратки срокове, обяви той, ако бъде приета управленската програма, ще има информация за структурата на Министерския съвет и съответните министри.

Вече стана ясно, че управленската програма е с хоризонт шест месеца – до декември 2022 г. „Това не е предложение за кабинет за шест месеца, а програма с шестмесечен хоризонт. След това се отчита какво е направено и какво не. Продължаваме отново със следваща програма и приоритет. Не казваме, че правителството ще е с живот от шест месеца”, разясни Свиленски.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -