София може да остане без парно и топла вода

Препоръчваме

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване...

Има риск да се спре парното и топлата вода в София, заради дълга на столичната топлофикация към “Булгаргаз”. Само за първите шест месеца на годината той е 330 млн. лв, каза пред bTV председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Станислав Тодоров.

Това стана причина “Булгаргаз” да изпрати писмо до всички институции, в което казва, че ако плащания по дълга не започнат от 1 септември ще спрат доставките на газ за “Топлофикация-София”. Тодоров поясни, че КЕВР одобрява една подобна мярка, като количествата газ запълнят хранилището в Чирен. “По-добре да се спре топлата вода през летния сезон и тези количества, които така или иначе не се плащат, да се нагнетят в “Чирен”, за да стартираме отоплителния сезон с достатъчно газ”, поясни той.

Според шефа на КЕВР, ако мерки не се вземат, е застрашена доставката на газ за всички клиенти на “Булгаргаз”. В отговор на въпрос, Тодоров посочи, че причината за хроничните проблеми на “Топлофикация-София” е фактът, че тя е единственото общинско дружество и това дава възможност за политически натиск и решения.”

По повод обявяването на избора му за незаконен, както постанови по-рано през деня Конституционния съд, Тодоров обясни, че решенията на КЕВР си остават валидни, но комисията ще трябва да спре работа да избора на нов председател. Той призова политиците да задвижат процедурата максимално бързо.

Станислав Тодоров обобщи, че до тук се стига заради бързината, с която управляващите са искали да сменят старото ръководство на КЕВР. Според него спешност е имало, защото в противен случай токът и газът е можело да поскъпнат повече, отколкото това стана при новото ръководство.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските войски да се изтеглят с...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване на връзката на гражданите от...

ВСС прекрати процедурата за освобождаване на Иван Гешев по едното от двете предложения

ВСС реши да прекрати процедурата за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев по първото предложение на членове на Прокурорската колегия за отстраняването...

Зеленски: Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение

Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение, коментира украинският президент Володимир Зеленски след разрушаването на изкуствено създадения водоем.
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -