Последен опит за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

Вчера в 17 часа президентът Румен Радев връчи третия мандат на председателя на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски.

Според лидера на БСП Корнелия Нинова номинацията за министър-председател трябва да е от „Продължаваме промяната“, които разполагат с най-голямата парламентарна група.

Президентът Румен Радев връчи третия мандат за излъчване на правителство на председателя на парламентарната група на БСП за България“ Георги Свиленски.

БСП започва консултации за излъчване на правителство още утре. Ще разчитат на партньорите от четворната коалиция в началото на това управление.

„Първото нещо, което ще направим, е да сложим на масата програмата, изработена от трите партии. Защото тя е обединяващото между 3-те партии, но е и възможност за подновяване на досегашните отношения с партньорите ни в правителството. Смятаме, че първата по големина партия трябва да обяви кандидат за премиер“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Въпреки че не са обсъждани конкретни имена, БСП възнамерява да запази четиримата министри, които участват в сегашното правителство.

„Изпълнителният съвет на партията потвърди досегашните четирима министри и даде висока оценка за работата им. Смятаме, че трябва да се носи ясна политическа отговорност. Нашето искане беше Кирил Петков да не е премиер. Правейки крачка назад, той разбра това и заслужава уважение“, допълни Корнелия Нинова.

БСП няма да търсят подкрепа от ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане“, а по повод разногласията по темата Русия с досегашните си партньори, Нинова напомни, че по въпроса е постигнато съгласие в управленската програма за първия мандат, около която се обединиха с ПП и ДБ.

„В програмата, която съставихме, е записано, че всички се обединяваме около желанието да се положат дипломатически усилия за уреждане на отношенията с Руската федерация и да не се стига до закриване на посолството“, каза още Корнелия Нинова.

Първата парламентарна група, с която ще разговарят за подкрепа, е на „Продължаваме промяната“.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -