Десислава Атанасова: Трябва да се търсят устойчиви решения за България

Препоръчваме

Христо Хинков: Премиерът има доверие в мен, не съм обмислял оставката си

Премиерът има доверие в мен, не съм обмислял оставката си, коментира пред БТВ здравният министър проф. Христо...

Славчо Нейков: Въглищата си отиват и си отиват много по-бързо отколкото всички смятахме

Крайно време е за повече реализъм – и от страна на правителството, и от страна на протестиращите,...

Асен Василев: Не държавата, а икономическата конюктура налага ограничения в енергийния сектор

"Това, което е било до момента, няма как да продължи и то не защото правителството налага ограничения,...

Трябва да се търсят устойчиви решения за България. Тук сме с целия опит и експертиза, която притежава ПГ на ГЕРБ-СДС и сме готови да участваме в консултациите за търсене на изход от кризите. Това заяви председателят на Парламентарната група на коалицията ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на срещата с президента Румен Радев, която е в рамките на консултациите, които държавният глава провежда днес с парламентарните сили в 47-ото Народно събрание, преди да връчи третия проучвателен мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент.

Тя припомни становището на ГЕРБ-СДС, че не може да има стабилно мнозинство в рамките на 47- ото Народно събрание.

„Нашата парламентарна група ясно изрази своето становище, че не вижда формула, зад която да има стабилно мнозинство и правителство“, посочи тя пред държавния глава. 

„Държавата се намира в серия от кризи. Поемаме отговорност да търсим решения за това как държавата да се справи с тези кризи. Ние сме в разширен състав, тук са хора с опит и експертиза, които могат да дадат решения, стига да има кой да се вслуша в тях“, каза още председателят на групата на ГЕРБ-СДС. 

На консултациите на „Дондуков“ 2 присъстват председателят на групата в парламента Десислава Атанасова, заместник-председателят на партия ГЕРБ Томислав Дончев, както и народните представители Деница Сачева, Кирил Ананиев, Костадин Ангелов и Делян Добрев.

Като втора политическа сила ГЕРБ-СДС вече върна втория проучвателен мандат, без да излъчи проектокабинет. 

Президентът Румен Радев отбеляза в началото на срещата, че хората очакват решаване на техните проблеми, като, по думите на държавния глава, голяма част от проблемите се коренят в предишни управления.

По думите на президента, с големия парламентарен и управленски опит, който имат ГЕРБ-СДС, те напълно трябва да осъзнават какво означава точно в такива критични моменти да се отива на нови избори, държавата да остане без работещ парламент, както и да има преходни периоди, в които администрацията не може да работи ефективно и на пълен капацитет. Президентът изрази очакване да чуе как представителите на ГЕРБ-СДС виждат да се решат проблемите на хората без забавяне, с усилията на всички политически сили и на цялата администрация, както и да се чуе тяхната формула и работата на тяхната коалиция за преодоляването на основната криза – политическата.

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Христо Хинков: Премиерът има доверие в мен, не съм обмислял оставката си

Премиерът има доверие в мен, не съм обмислял оставката си, коментира пред БТВ здравният министър проф. Христо...

Славчо Нейков: Въглищата си отиват и си отиват много по-бързо отколкото всички смятахме

Крайно време е за повече реализъм – и от страна на правителството, и от страна на протестиращите, изказа мнението си пред БНР...

Асен Василев: Не държавата, а икономическата конюктура налага ограничения в енергийния сектор

"Това, което е било до момента, няма как да продължи и то не защото правителството налага ограничения, а пазарът. Докато се плаща...

Денков увери: Преди 2038 г. няма да спре производството на ток от въглищните централи

Повече от всякога имаме нужда от съгласие как да се развива българската енергетика в следващите 20 години - съгласие, базирано на истински...

Даниел Вълчев: За да просъществува „сглобката”, тя има нужда от добре обособен враг

Ръководствата на политическите партии в Народното събрание в много голяма степен считат, че законодателният процес е някаква занаятчийска работа, която се изразява...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -