Никола Минчев: Самата концепция за даване на депутати от страна на партиен лидер ми е доста странна

Препоръчваме

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване...

Не са водени до момента такива разговори с мен. Така бившият председател на 47-ия парламент и депутат от „Продължаваме Промяната“ (ПП) Никола Минчев отговори на въпроса дали той може да е номинацията за премиер, ако третият проучвателен мандат бъде даден на БСП или „Демократична България“. Пред Nova той определи това като спекулация, защото по думите му не е ясно на кого ще бъде връчен третият мандат. Минчев каза, такъв разговор не е воден и в ПП.

Относно възможността в рамките на настоящия парламент да се сформира ново мнозинство, той смята, че е сложна задача. По принцип винаги е по-добре да се правят опити, независимо дали има малък шанс за успех, каза Минчев.

Попитан дали ПП може да се яви на евентуални нови избори заедно с „Демократична България“, бившият председател на парламента отговори: „Това е въпрос, който ще бъде поставен наистина за разглеждане, когато вече стане ясно, че вървим към избори“. Той смята, че този въпрос изисква сериозен анализ.

Минчев коментира, че ПП е върнала неизпълнен проучвателния мандат, защото не е намерила необходимата подкрепа от 121 депутати. Според него въпросът не е „просто да има мнозинство“ само за избирането на кабинет, защото „винаги зад правителството трябва да стоят поне 121 народни представители“. 

Относно коментара на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов през вчерашния ден, че е можел да даде трима депутати за подкрепа на правителство с мандата на ПП, Минчев каза, че не му е известно да е имало „такава оферта“. Самата концепция за даване на депутати от страна на партиен лидер ми е доста странна и честно казано, откровено не я подкрепям, каза той. 

Минчев счита връщането на хартиените бюлетини за стъпка назад. 

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Ивайло Мирчев: Трябват ни 180 гласа, а имаме 63

“Не сме изпрали нито Пеевски, нито имаме намерение да перем когото и да било. Конституционната реформа е...

Според Киев руснаците се изтеглят от Херсонска област заради наводненията

Наводненията, причинени от разрушаването на стената на язовира край Нова Каховка в Южна Украйна е принудило руските войски да се изтеглят с...

СОС: Довеждащ транспорт в три столични квартала се предвижда от септември

Столичната община подготвя пускането на довеждащ транспорт в кварталите "Малинова долина", "Витоша" и "Горна баня" за подобряване на връзката на гражданите от...

ВСС прекрати процедурата за освобождаване на Иван Гешев по едното от двете предложения

ВСС реши да прекрати процедурата за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев по първото предложение на членове на Прокурорската колегия за отстраняването...

Зеленски: Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение

Взривът на „Нова Каховка“ е екологична бомба за масово унищожение, коментира украинският президент Володимир Зеленски след разрушаването на изкуствено създадения водоем.
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -