Атанас Атанасов: Имам притеснения за българските национални интереси

Препоръчваме

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс,...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради...

“Дестабилизацията на политическата обстановка в България е някакъв вид победа за руснаците”. Това каза в предаването “Здравей, България” ген. Атанас Атанасов от “Демократична България”.

По думите му случващото се на политическата сцена в страната обслужва руски интереси.

“Голяма част от ефектите на войната върху Европа, и съответно върху България, дават своето отражение. Русия има интерес да бъде пробита евроатлантическата общност и най-слабото звено се оказа България”, заяви ген.Атанасов. “Някои от играчите, които участват във вътрешнополитически аспект може и да не си дават сметка за това”, каза още той.

“Имам притеснения за българските национални интереси”, заяви още Атанасов. По думите му, за да получим 4 млрд. подкрепа до месец декември по Плана за възстановяване, трябва да бъдат променени 22 закона.

“Ако няма парламент до декември, ние не можем да изпълни условията за реформи и няма да получим тези пари”, обясни ген. Атанасов. Това той определи като своя “първи страх”.

А, за да има парламент, са нужни преговори между всички политически сили, които са в управлението, и консолидация около евроатлантическата ос, смята той.

“ДБ сме последователна и лоялна политическа сила. Ние смятаме, че настоящото правителство е изключително полезно за България. Затова сме участвали в съставянето му и в неговата подкрепа. Ще се опитаме да направим необходимото да бъде задържано”, каза още депутатът от “Демократична България”.

“Вторият ми страх е, че би могло в България да има преформатиране на политическото пространство и да се получи мнозинство, което да поиска излизане на страната ни от НАТО и ЕС. Това не трябва да се допуска”, заяви още той.

Атанасов отказа да коментира дали ДБ биха станали партньори с ГЕРБ и ДПС.

“Има първа политическа сила, която трябва да отговори на тези въпроси”, смята той. “Ние сме готови на такъв тип разговори, но нека не изпреварваме събитията. Аз смятам, че би трябвало да се търси подкрепа за настоящото правителство и извън настоящото мнозинство”, допълни Атанасов и попита: “Тези, които са в опозиция и осъзнават същите рискове за България, те готови ли са да направят компромис за интересите на страната?”

- Реклама -
- Реклама -
Последни новини

Поскъпването на храните е с 2,5% в сравнение с миналата година

Цените на хранителните продукти бавно и без много шум продължават да вървят нагоре. За последната седмица се...

Зам.-министър Ренета Колева участва във форум за бъдещето на водородната икономика

България има ясно изразена дългосрочна амбиция за увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници в енергийния микс, в това число на водород...

Заради уран: Ограничава се ползването на вода за пиене в Харманли

Ограничава се ползването на питейна вода в Харманли и селата Надежден и Остър камък в общината заради установени отклонения в качеството ѝ,...

Промените, носени от новия закон за етажна собственост

Дали гарантират тези цели - не бих казал, че мога да потвърдя отсега, но върху този законопроект беше работено близо 5 години....

Падналото от втория етаж на училище дете не помни какво се е случило

Ученичка от шести клас в хасковското училище „Климент Охридски“ падна от прозорец на втория етаж. Момичето е настанено в...
- Реклама -

Още публикации

- Реклама -