Извънредно! Медицинска сестра на перваза на Партийния дом - 24novini.bg

Извънредно! Медицинска сестра на перваза на Партийния дом

Бойка Атанасова е на процореца на парламента, напрежението ескалира Бойка Атанасова е на процореца на парламента, напрежението ескалира
06.03.2020 | 09:54
(0 гласа)

Напрежението с протеста на медицинските сестри ескалира преди час, след като една от сестрите - Бойка Анастасова излезе през прозореца и застана на перваза на втория етаж на сградата на бившия Партиен дом.

 

 

Вътре в сградата от снощи са пет протестиращи медицински сестри, които прекараха нощта там.

Те се барикадираха там късно снощи и твърдят, че ще останат без краен срок.

Обявили са и гладна стачка, съобщи Нова телевизия.

Бойка Атанасов проведе интервю на живо за Би Ти Ви като каза, че е била блъскана от охраната и няма доверие на Националната служба за охрана, чиито служители излязоха на перваза в опит да я приберат. Сред тях беше и шефът на службата ген. Красимир Станчев.

Около 40 минути след излизането на Анастасова под прозореца беше поставено приспособление за омекотяване на удара при падане.

Сестрите са останали в сградата вчера след приключването на заседание на здравната комисия. Твърдят, че актът им не е бил планиран предварително, информира Нова телевизия. Според Атанасова депутатите са излезли след "3 минути работа" на комисията вчера и това пренебрежение ги е накарало да обявят гражданско неподчинение.
След около час, прекаран навън, Анастасова се прибра в сградата, а пред журналисти каза, че е бягала от охранителите, които нахлули сутринта при протестиращите.

По-късно пред медии Атанасова показа и нараняване по ръцете си, кръв и синини,

като заяви, че те са от дърпането и грубото отношение на служителите на НСО.

"Нямам никаква гаранция, че тези хора не биха злоупотребили с мъжката си сила", каза тя изплашено и показа наранената си до кръв ръка. Каза, че е слязла от перваза, едва след като е видяла, че и журналистите са в сградата, чието присъствие гарантирало нейната сигурност. Тя подчерта, че исканията на протестиращите медици - по-добри условия на труд и адекватно възнаграждение, не са изпълнени от здравното министерство.

Бойка Анастасова помоли журналистите, повечето от които жени, да излезе от сградата с тях, защото се чувства застрашена.

Заради участието си в предишните протести на медиците Анастасова, която е физиотерапевт в "Пирогов" беше наказана от директора Асен Балтов със "забележка", защото според него уронвала престижа на лечебното заведение. Тогава гилдията я защити.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...