Гражданско неподчинение: Сестрите са затвориха в бившия партиен дом - 24novini.bg

Гражданско неподчинение: Сестрите са затвориха в бившия партиен дом

Медицинските сестри обявиха гражданско неподчинение и се затвориха в сградата на бившия партиен дом Медицинските сестри обявиха гражданско неподчинение и се затвориха в сградата на бившия партиен дом
05.03.2020 | 19:57
(0 гласа)

Сестрите и майките от "Системата ни убива" обявиха гражданско неподчинение. Част от медицинските сестри, които отново протестират пред Министерския съвет се затвориха в сградата на бившия партиен дом, където този следобед се проведе заседание на ресорната комисия по здравеопазване.

 

 

Заедно с майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" те затвориха бул. "Дондуков".

Двата протеста се сляха още на 1 март, когато и двете групи опънаха палаткови лагери пред Министерския съвет. На протеста беше и Мая Манолова с активисти от нейната гражданска платформа "Изправи се.БГ".

По-рано медицинските сестри поискаха среща със здравния министър Кирил Ананиев, но той е на посещение в Брюксел за извънреден съвет по здравеопазването заради коронавируса.

 

Майките от "Системата ни убива" настояват за оставката на социалния министър Деница Сачева,

тъй като искала отмяна на Закона за личната помощ, постигнат с много труд и преговори.

Медицинските сестри пък искат достойно заплащане, по-добри условия на труд и реформа в здравеопазването, за което протестират повече от година без успех.

Не е ясно докога ще продължи блокадата на възловия столичен булевард "Дондуков" и дали е постоянна или само за тази вечер.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...