Майките от "Системата ни убива" излизат на безсрочни протести - 24novini.bg

Майките от "Системата ни убива" излизат на безсрочни протести

Майките от "Системата ни убива" правят нов палатков лагер - този път пред МС, до оставката на министър Сачева Майките от "Системата ни убива" правят нов палатков лагер - този път пред МС, до оставката на министър Сачева
01.03.2020 | 09:18
(0 гласа)

Майките от "Системата ни убива" излизат на безсрони протести за оставката на социалния министър Деница Сачева от 1 март. Това обявиха те в социалните мрежи. 

 

„Искаме оставката на Сачева, защото:

 1. Един социален министър НЕ ТРЯБВА да търси решения на проблемите, чрез противопоставяне на едни нуждаещи се спрямо други такива.
  2. Един социален министър НЕ МОЖЕ да тиражира ЛЪЖИ.
  3. Един социален министър НЕ ТРЯБВА да изтъква избирателно удобна част от истината, а да спестява друга.
  4. Един социален министър НЕ МОЖЕ да свежда дейността си единствено до ДЕМАГОГИЯ и ПРОПАГАНДА.
  5. Един социален министър ТРЯБВА да знае поне приблизително броя на реално нуждаещите се от социална подкрепа.
  6. Един социален министър ТРЯБВА да брани извоюван механизъм, гарантиращ живота на най-уязвимите, като убеди кабинета в неговата необходимост, а не обратното.
  7. Един социален министър НЕ МОЖЕ да дискредитира Закона за личната помощ, който за първи път по справедлив начин осигурява грижа в семейната среда на около 21 хиляди души, за сега.
  8. Един социален министър НЕ МОЖЕ да прекъсва услуга на 13 хиляди нуждаещи се от асистентска подкрепа.
  9. Един социален министър НЕ МОЖЕ да не предприе необходимите спешни и адекватни мерки за РЕЗУЛТАТНО преустановяване на издевателствата в т.нар. ДОМОВЕ НА УЖАСИТЕ за деца и възрастни.
  10. Един социален министър НЕ МОЖЕ да облъчва медийно обществото за ползата от Закона за социалните услуги, без да спази обещанието си за широк дебат и създаване на работни групи за наложителни промени в него, заради справедливите искания на протестиращите.
  11. Един социален министър НЕ МОЖЕ публично да разпространява не вярната информация,че социални не отнемат деца, и че няма нито едно дете отнето поради бедност.
  12. Един социален министър НЕ МОЖЕ да оставя безнаказани действията на социални работници, които очевидно нарушават всякакви етични и морални норми, нарушавайки основни права на беззащитни граждани на републиката ни", пишат те.

 

"САЧЕВА ЛЪЖЕ! Ще протеситираме до ОСТАВКА!
Протестни действия ще се проведат и по градове от цялата страна, след 3 март!“, добавя водачката на протестите Вера Иванова.

Припомняме, че след палатковия лагер близо година пред парламента, майките извоюваха три закона за хората с увреждания, но единият от тях бе така приет, че не проработи добре, а след това Социалното министрество не изработи нужната нормативна уредба, за да достигне социалната помощ до всички нуждаещи се.

Майките протестираха активно и срещу вицепремиера (тогава) Валери Симеонов, който те принудиха до подаде оставка. В момента той е народен представител.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...