Майките от „Системата ни убива“ готови на нови протести - 24novini.bg

Майките от „Системата ни убива“ готови на нови протести

Майките от "Системата ни убива" в готовност за нови протести и искания на оставки Майките от "Системата ни убива" в готовност за нови протести и искания на оставки
29.03.2019 | 08:00
(0 гласа)

Майките от гражданската инициатива „Системата ни убива“ изпратиха отворено писмо до премиера Борисов, в което изразяват възмущението си от приетата Методиката за индивидуална оценка на потребностите за подкрепа на хората с увреждания.

 

Според майките

 

Методиката е „е акт на нарочна и безпринципна сработеност между всички заинтересовани и незаинтересовани участници в процеса на изготвянето ѝ“.

Те настояват за справедливо оценяване на всички хора с увреждания според възрастта и характерните им особености.

„Ние изискахме от вас да дадете шанс на Закона за личната помощ да бъде първият безкомпромисен акт на подкрепа, каквато не съществуваше до този момент, ЗА ДА СПРЕ ГЕНОЦИДА НАД ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ!:, пиат майките.

 

„Ние се застъпваме за правото на всеки човек да може да съществува и да се чувства значим, въпреки състоянието си. Компромисът е немислим, а е пагубен както за човека с потребности, така и за хората които са в негова услуга, като често дори липсват такива хора.
Нима не разбрахте защо протестирахме толкова време? Нима не прочетохте нашето становище? Нима живеете със затворени очи и чуждата болка ви е далечна и непозната? Това не е държава, ако тя загърбва безцеремонно най-слабите и най-уязвимите. Ако не е така, настояваме да преразгледате Методиката, като крайно несправедлива и ощетяваща законова норма.

Настояваме за преразглеждане на нашето Становище и взимането му предвид, като изискваме да се постигне възможно най-доброто решение за всички засегнати от Закона“,

категорични са майките.

Те настояват за незабавни действия като се заканват, ако няма такива да искат оставката на всички, сложили подписа си под Методиката, което напрактика е целият състав на Министерски съвет, който я прие вчера.

Майките са категорични, че слагат „край на търпението“.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...